Vad är en Faghag?

slang begreppet "Faghag" används för att beskriva en kvinna, oftast rak, som har en nära vänskap med en eller flera homosexuella män. Denna slang term är lite hal och ganska nyfiken, eftersom den kombinerar två epitet som brukar ses som kränkande, och det var faktiskt ursprungligen användes som en förolämpning. Idag är termen används vanligtvis själv referentially, får eller medlemmar av gay och lesbisk gemenskap, och användning av denna slang av utomstående ses som bara marginellt är lämpligt.

Fag HAGS kan umgås med homosexuella män för några av flera skäl. Vissa kvinnor råkar bara bli vän med homosexuella män, eftersom de känner att de har mycket gemensamt, medan andra kan aktivt odla vänskap med homosexuella män, eftersom de anser att dessa förhållanden, skyddad mot sexuell dramatik och spänning. Vissa personer anklagar fag HAGS att vara hemligt förälskad i sin homosexuella kompisar, vilket tyder på att kvinnor lär känna homosexuella män med tanke på att konvertera dem. är den slang Termen "fag" för en homosexuell man i allmänhet anses vara högst olämpligt . Den härrör från "faggot", en annan slang term för en homosexuell man, och det har varit i bruk sedan början 20th century. "Hag" är en offensiv term som används för att beskriva kvinnor, oftast i den meningen att kvinnor som är fula, grym, gammal, eller aggressiv. Kombinationen av båda dessa offensiv pejoratives i en enda epitet som ofta används kärleksfullt är lite förvirrande. "Faghag" återspeglar troligen en önskan av gay och lesbisk samfundet att adjungera villkor som historiskt har använts offensivt, ungefär som den kända feministiska tidskriften Bitch har valt att märka sig med en offensiv epitet för en frispråkig kvinna. Du kan också höra en Faghag kallat en frukt slinga eller homo honung, illustrerar några andra exempel på Kooptation av offensiv slang. Människor som tycker om att umgås med homofile och lesbiska i allmänhet kan kallas bananflugor, medan män som etablerar vänskap med homosexuella kvinnor kallas holländska pojkar, av skäl som fortfarande är oklara. Ett antal stereotyper surround fag HAGS, belying mångfalden av vänskap mellan homofile och lesbiska och den raka samhället.

I likhet med andra termer som har mycket negativa konnotationer, är det viktigt att gå försiktigt fram när man använder "Faghag" för att beskriva någon. Som regel, om inte en kvinna uttryckligen identifierar sig själv som en Faghag bör uttrycket inte användas. Människor som inte är allierade eller medlemmar av gay och lesbisk gemenskap kanske vill undvika just denna slang helt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.