Vad är en Cowboy?

En cowboy är någon som jobbar på en ranch hantering av boskap och hästar. Cowboys är mycket nära förknippade med den amerikanska västern, tack vare konst och litteratur som bjöd den amerikanska cowboy. Det exakta antalet sysselsatta moderna cowboys är oklart, men det är säkert betydligt färre än i glansdagar den amerikanska västern. Cowboys arbeta aktivt med rancher och de konkurrerar också i Rodeos att visa sin unika kompetens.

Termen "Cowboy" har använts i engelska sedan åtminstone 1700-talet. I England har använt begreppet för att hänvisa till en ung pojke som var ansvarig för skötte boskap. I många kulturer, yngre medlemmar i samhället är ansvariga för att ta hand om djur, eftersom det är en relativt enkel uppgift när djuren inte behöver flyttas. Den moderna känsla av cowboy uppstod när boskap Raisers startade att se potentialen för att sälja sin boskap i andra delar av landet, där djuren kan kommandot högre priser. Cowboys körde boskap över den massiva betesmarkerna i väst för att hjälpa rotera betesmark också. Eftersom valla boskap över långa avstånd kräver mer skicklighet, började ockupationen reserveras för äldre och mer erfarna män.

Cowboys förvärvat sina kunskaper från spanska Vaqueros , som var skickliga på att hantera boskap. Titeln på Vaquero var skadad av engelsktalande till "Buckaroo", en term används fortfarande i vissa regioner i USA. Kompetensen hos en cowboy kom att omfatta vallning, skärning, Roping, matlagning och skötsel av djur, som cowboys var ofta isolerad från hjälp av utomstående. En cowboy som specifikt arbetar med hästar är känd som en Wrangler.

Tillsammans med cowboy går kon häst eller lager häst. En ko häst bör vara robust, smidig och snabb när det behövs. Större, starkare hästar som används för Roping, så att hästen kan hålla stånd mot en stor ko eller tjur. En av de vanligaste raserna i ko häst är American Quarterhorse, en populär ras i hela västvärlden för arbete cowboys och tävlingar som Rodeos.

Andra saker är nära samband med cowboy, inklusive vidbrättad cowboyhatt, som skyddar ögon och ansikte cowboy från solen, och cowboystövlar. Cowboy kläder innehåller vanligtvis tunga byxor, käkar och skjortor för att skydda dem från yttre påverkan. Cowboys och deras hästar har även tillbehör såsom sadlar, sporrar, sjukvårdssatserna, gevär och andra verktyg av handeln. Handeln har varit starkt romantiserade av många amerikaner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.