Vad är en Brainiac?

En Brainiac är någon som uppvisar en hög grad av intelligens. Denna slang term används också för att hänvisa till någon som är särskilt intresserad av naturvetenskap, matematik och andra intellektuella sysselsättningar vid ung ålder, oavsett intelligens nivå. Braniacs tenderar att hamna i krävande yrken som tillåter dem att utnyttja sin kompetens och utbildning, och många företag aktivt rekrytera dem i syfte att utveckla bättre produkter och tjänster.

Ursprunget till "Brainiac" som en slang term för en mycket smart person kan spåras till en DC Comics skurk med samma namn, som först dök upp 1958. Du kan också höra en Brainiac kallat en whiz kid, geni, eller Einstein med hänvisning till hans eller hennes stora intelligens.

Brainiacs finns i en mängd olika smaker. Vissa är extremt bra på matematik och analytiska sysselsättningar, till exempel, med utmärkt förmåga att lösa problem och innovativa sätt att se på situationer. Andra kan vara oerhört skicklig i vetenskapen, eller de kan ha en encyklopedisk minne om historiska händelser. Denna term används vanligtvis inte används för att hänvisa till människor med ovanliga talanger, såsom ONATURLIG skicklighet på violin, trots att en sådan talang ofta kräver stora mentala förmågor.

Intelligens är en stridsfråga bland dem som studerar människans utveckling. Vissa människor tror att en Brainiac föds, snarare än gjort, och att endast vissa personer har potential att bli extremt intelligenta individer. Andra tror att med rätt miljö, kan vem som helst åstadkomma betydande intellektuella framsteg, oavsett om genetik. Arten vs vårda debatten är osannolikt att få ett slut någon gång snart, även om ett antal brainiacs har satt sina sinnen på problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.