Vad är en Beefeater?

En Beefeater är medlem i Yeoman Warders, en ceremoniell vakt som övervakar Towern i London i England. Tekniskt sett är det artigt termen "Yeoman Warder," även om de flesta människor vet medlemmarna i ikoniska vakta deras smeknamn. För att fungera som en Yeoman Warder, skall sökanden ha 22 års tjänst i den brittiska armén, tillsammans med utmärkelser för skillnad och gott uppförande. Positioner bland denna historiska kropp är mycket eftertraktade, och konkurrensen om lediga jobb kan vara hård. grundades de beefeaters 1485 under regeringstiden av Henry VII. De har i skyldigheten att bevaka fångarna i Towern, samt övervaka säkerheten i kronjuvelerna. Den moderna Yeoman Warders erbjuder även information och turer för besökare, och de tar hand om korpar som förvaras i Towern i London. Turister lätt identifiera de beefeaters av deras utmärkande uniformer, som är designad efter de som används av Yeoman Warders i Tudor eran.

Ursprunget till uttrycket "Beefeater" är lite oklara. Vissa historiker tror att den ursprungliga Warders kan delvis betalats i kött, medan andra hävdar att de har förmånen att äta nötkött från Royal Kök och att smeknamn kan ha en nedsättande term som används av lokalbefolkningen svartsjuk. I verkligheten, de enda varelserna i tornet med en stadig diet av nötkött är korpar, som tjänar som en symbol för den brittiska monarkin. Enligt vidskepelse, om korparna lämnar tornet, kommer monarkin kollapsa, en Yeoman Warder, det Ravenmaster är åtalad för sin vård. Det är lätt att blanda ihop Yeoman Warders med Yeoman of the Guard, en ceremoniell livvakt som skyddar den brittiska monarken. Båda organen slitage liknande uniformer, kräver tidigare värnplikt, och utföra ett antal år och dagliga ceremonier som dränks i brittisk historia. Den Yeoman Warders till exempel göra en nattlig "Ceremony of the Keys" när de låser upp i tornet varje kväll, medan Yeoman of the Guard berömda söka parlamentet för hot årligen före öppningsceremonin.

Varje Beefeater har boende i Tower of London så länge han eller hon betjänar, år 2007, den första kvinnliga Beefeater, Moira Cameron, anslöt eliten team 35 vakter. Arbete som Beefeater kan vara krävande, men också mycket uppfylla, eftersom vakterna är en del av levande historia.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.