Vad är Sybarites?

Sybarites var människor som lever i den grekiska staden Sybaris, en stad som kanske fanns på den västra stranden av moderna Italien. Ingen är exakt säker på var staden fanns, men det sägs ofta vara nära Sibari, Italien. Denna antika staden var känd för sin exceptionella rikedom, kanske så tidigt som på 700-talet f. Kr. , ledde denna rikedom många till ett nöje att söka och hedonistisk livsstil. Den moderna sybarites är människor som har det ultimata i lyx och tillbringar större delen av sin tid i syfte att uppnå eller njuta av dessa lyxartiklar. Många kan sträva efter, men få kan blev en modern SYBARIT.

Historiskt sett finns det inte mycket känt om Sybaris tills dess förstörelse omkring 510 f. Kr. . Det spelades mycket om rikedom Sybarites, som tycktes ha en mycket stor grupp av medborgare och övre medlemmar klass för samhället. Sybarites var slavägare, bar vackra och fina kläder, och verkar ha tillverkats egna pengar. Staden kan också ha kontrollerat 25 andra städer och till dess förmåga att förvärva materiella varor och ytterligare rikedom.

Downfall till Sybaris kom 510 f. Kr. , när chefen för en motsatt demokratiska parti, som leds av en man vid namn Telys störtade stadens styre. Telys som sedan sig själv som härskare över Sybaris, och störtade medborgare, som var så stor till antalet, fast besluten att inte bara besegra Telys, men också förstöra Sybaris i processen. Åstadkomma störtande Telys, medborgare omdirigerats till Crathis, en stor flod, som flödade in i staden och i huvudsak förstörde många av sina strukturer, tvingar människor att evakuera. Ruinen var så omfattande att alla människor kvar Sybaris. är förstörelse av Sybaris och slutet av Sybarites jämfört med berättelser om Sodom och Gomorra, och många myter i grekiskt ursprung där arrogans eller försöker att leva som eller efterlikna Gods mötte fruktansvärda straff. Räkenskaperna för Sybarites skrivna långt efter sin undergång tenderar att fokusera på sin arrogans, dyra livsstil, och korrupta sätt, alla som faktorer som bidragit till deras slut. Historia Sybaris trollar idéerna om Ikaros som flyger för högt och smältande hans vackra vingarna i solen, eller det gamla ordspråket att högmod går framför ett fall.

Konton av rikedom Sybarites och deras livsstil har lett till att termen används i moderna att hänvisa till dem som bor i den ultimata lyxen. Adjektivet SYBARITISK kan också tillämpas på sådana människor. Ibland specifika områden med hög koncentration av rikedom betraktas som SYBARITISK, eller en grupp människor, som några av världens mest kända kändisar, beskrivs av detta adjektiv.

Kanske är det därför vissa tar tillfredsställelse över undergång kändisar vars liv verkar centrerad på lyx och söka njutning, och varför visar på kändisar spendera så mycket tid på stjärnor som uppenbarligen har problem i sitt personliga liv. Den "lilla folket", eller de flesta vanliga människor, verkar nöjda och /eller helt nyfiken när sybarites i dag (Britney Spears och andra som liksom hon) turas om till det sämre. Detta kan återspegla missnöjd av befolkningen, eller djupare längtan att se hedonism förstöras, ett gemensamt tema i de flesta religioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.