Vilka är Trappistorden?

Trappistorden är mer kända namn i förordningen av Cistercinerordnarna av strikt efterlevnad (OCSO). Den romersk-katolska Trappistorden OCSO började år 1664 i klostret Notre Dame de la Grande Trappe i Normandie, Frankrike. Munkar kallas Trappistorden, medan nunnorna kallas Trappistines. The Rule of St Benedict styr värden Trappistorden och Trappistines. Sjätte århundradet Rule of St Benedict skrevs av Benedikt av Nursia och bygger på pax eller fred, och labora eller arbete och bön. Den Trappistorden och Trappistines tror att en tjänst till Kristus: en enkel, hårt arbetande livsstil bort från den vanliga befolkningen. Monastiska samhällen är oftast små och har bara cirka 25 personer i varje samhälle. Över 2. 500 Trappistorden och 1800 Trappestines tillhör OCSO.

Trappistorden och Trappistines tillbringar större delen av sin tid att be, meditera, läsa Skriften och arbetar i samhällstjänst. Trappistorden och Trappistines ägnar sina liv åt Gud. Peaceful tystnad och omtanke är viktiga för Trappistorden och Trappistines lever i kloster.

Trappistorden och Trappistines tar inte ett tysthetslöfte. Men, som en del av OCSO, de lovar att konvertera till klosterlivet och att kontrollera deras tunga. Den OCSD tror på kommunikation, inte genom en ständig konversation, men genom att uppträda på ett vänligt och omtänksamt sätt. Trappistorden och Trappistines spara vanligtvis konversationer för speciella tillfällen eller av skäl som har att göra med andlig eller arbete diskussioner. En pensionatet ibland finns på många Trappist kloster. Gästerna vill lära mer om klostrens livsstil kan ordna god tid att bo i en gäststuga så länge de får godkännande från Trappistorden. Ofta gästerna är de som känner en kallelse att tjäna Gud i ett kloster och vill prova den livsstil ut innan du tar det stora steget att konvertera till klosterlivet.

Seven Trappist kloster, sex i Belgien och en i Nederländerna, brygga och sälja öl med Trappist logotyp. Logotypen innebär att ölet gjordes under överinseende av Trappistorden och säljs inte i vinstsyfte, men om bistånd i monastiska projekt. Logotypen är skapad av Trappistorden att stoppa icke-Trappistorden att använda Trappist namn på sina produkter. Den Trappistorden producerar även vin och ost.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.