Vilka är Gideoniterna?

Gideoniterna är medlemmar av Gideon Society, en världsomspännande evangelisk kristen organisation. Medan Gideoniterna är förmodligen mest känd för att distribuera kopior av Bibeln till hotell, som de gjort sedan 1930, bedriver organisationen även i andra evangeliska fungerar över hela världen. Medlemskap i Gideon Society är begränsad till kristna män över 21 års ålder som är av god andlig karaktär.

Denna organisation bildades 1899 i Wisconsin med det uttryckliga målet att sprida Guds ord för människor som är inte av den kristna tron. Den Gideoniterna hänvisar till sitt arbete som "rädda de förlorade," återspeglar tanken att många kristna tror att människor som inte är kristen är förlorade i Guds ögon, men att de kan sparas genom byte och ett accepterande av Jesus Kristus som Frälsare . En viktig del av organisationens arbete från början har varit distribution av biblar, som gör att människor som inte är kristen för att komma till Bibeln så att de kan läsa den och tänka på den kristna tron.

Gideoniterna också rum en stor vikt vid personlig bevittnar. Enskilda medlemmar i organisationen deltar i uppsökande program, tala direkt till de personer de försöker påverka och utbilda. Förutom att sprida biblar, Gideoniterna är alltid glada att tala om Bibeln med människor som är nyfikna och att leda bönen möten och workshops där man undersöker vilken typ av tro.

Ledamöter av Gideoniterna arbetet i sina lokala samhällen, och organisationen uppmuntrar en mycket decentraliserad organisatorisk systemet. Genom att använda lokala Gideoniterna i stället för att importera missionärer, sparar samhället pengar, men det ökar också tillgång. Enskilda Gideoniterna är förtrogna med lokala traditioner, seder och lagar, och de kan navigera komplexa kulturella villkor mycket lättare än utländska missionärer. De kan också ha möjlighet att nå områden där kristen evangelisation är ogillat, farliga, eller till och med förbjudet.

I Bibeln är Gideon en man som tjänar Gud Även när hans order tyckas motsägelsefulla eller konstigt. Ungefär på samma sätt, Gideoniterna ägna sig åt att tjäna Gud och vittna som kristna var de än går. Allt från en avslappnad konversation på ett plan till en massa utdelning av biblar till medlemmar av militären är en akt av vittne, och Gideoniterna pris varje tillfälle att diskutera kristendomen med människor som är intresserade. Genom att ge kopior av Bibeln, Gideoniterna lämnar även personer med varaktig tankeställare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.