Vem var Daniel Pearl?

Daniel Pearl var en Wall Street Journal reportern som blev känd över hela världen efter hans kidnappning och mord under 2002. Militant terrorister i Pakistan kidnappades Pearl när han undersökte kriget mot terrorismen. Daniel Pearl skulle bli en del av historien var han undersöker en oskyldig död i ett krig större delen av världen inte vill ha.

Daniel Pearl föddes den 10 oktober 1963 i Princeton, New Jersey. En begåvad författare från tidig ålder, Pearl medgrundare Stanford Kommentar , medan en student vid Stanford University. Efter bara några veckors arbete på San Francisco Business Times, flyttade han till Wall Street Journal 1990. Medan han arbetade för tidningen flyttade Pearl från Atlanta till Washington och därefter till London som Mellanöstern korrespondent.

Pearl nästa uppgift skulle vara som södra Asien Bureau Chief för tidningen, belägen i Bombay. Det var här han började sina undersökningar, rapportering berättelser om kriget mot terrorismen. Hans rapporter ingår redovisning av penningtvätt genom att al-Qaida och historien om en sudanesisk läkemedelsföretag som har identifierats av misstag av USA som ett vapen anläggning.

År 2002 Daniel Pearl befann sig i Pakistan undersöka kopplingar mellan al-Qaida och den pakistanska Inter-Services Intelligence (ISI). Han var också att undersöka rapporter om att 100. 000 $ (USD) hade placerats i Mohammed Atta konto i USA av Ahmed Omar Saeed Sheikh. Mohammed Atta var på den tiden generaldirektör ISI och en operativ chef i 11 september-attackerna mot World Trade Center i New York City. Den 23 januari 2002, Daniel Pearl kidnappades i Karachi. Terroristerna trodde att de hade kidnappat en viktig medier siffra. Fotografier började visas runt om i världen en handbojor Pearl med en pistol mot hans huvud. Nationella rörelsen för återupprättande av Pakistans suveränitet på sig ansvaret för kidnappningen och förklarade att om inte deras krav skulle uppfyllas skulle Pearl bli mördad.

Ingår i kidnapparen krav på att USA var återkomst pakistanska fångar till Pakistan och slutet av den amerikanska närvaron i Pakistan. Trots insatser av stats-, religiösa ledare, och många fler, bekräftades mordet på Daniel Pearl den 21 februari 2002. Den 21 mars 2002, åtalades tre misstänkta och brittiskfödde Ahmed Omar Saeed Sheikh med Pearl mordet. Alla dömdes så småningom, och Sheikh dömdes till döden.

Enligt vänner som kände Daniel Pearl, var han en man som älskade livet, människor och mångfald av världens kulturer. Han var älskad av många fler i gengäld. Sedan hans död har liv och ande Daniel Pearl blir en inspiration för många.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.