Vem är Tommy Atkins?

Namnet "" Tommy Atkins används för att hänvisa till någon brittisk soldat, ungefär som "John Doe" är ett genomsnitt, anonym slags person i många engelsktalande länder. I den moderna brittiska militären, är Tommy Atkins oftast förkortas till bara "Tom" och det är i mer allmänt bruk i vissa tjänstesektorer grenar än andra. Ursprung Tommy Atkins är lite oklara, och många teorier har varit satta att förklara varför denna beteckning har blivit så intimt förknippade med den gemensamma militära mannen i den brittiska kulturen. Det första belagda använda "Tommy Atkins" för att referera allmänt till soldater datum till mitten av 1700-talet, när en plantage ägare i Västindien redogjorde för resultatet av en grupp soldater som tilldelats honom. Från 1815, "Tommy Atkins" hade också att bli en vanlig siffra i militära handböcker, används som exempel för olika situationer, likt Jane Doe står i som ett exempel i hypotetiska situationer i många amerikanska rättssalen.

Vissa personer har föreslagit att Tommy Atkins är uppkallad efter en soldat som observerats i strid med hertigen av Wellington. Trots att den ursprungliga Thomas Atkins antagligen dog strax efter möte med hertigen, hävdade han påstås vara undistressed av hans död, eftersom det var "allt i ett dagsverke" imponerat hertigen med sitt mod och engagemang för tull. Mer sannolikt var namnet helt enkelt en bra pseudonym passar för en generisk soldat.

Oavsett ursprung, Tommy Atkins blev populärt under 1892, i Rudyard Kipling dikt, lanserat "Tommy". Dikten namnet till populära kultur, och av första världskriget, brittiska soldater har kallat Tommies både av dem själva, och av fienden. Berömda använde tyskarna skrika "Hey Tommy" mellan raderna i diken för att fånga uppmärksamheten hos borrade brittiska soldater.

Efter hemkomsten från kriget den Tommies fann sig behandlas med respekt, vördnad och uppskattning av det brittiska folket, och de började bära smeknamn med ett emblem av stolthet. Militärtjänst ofta skapar känslor av kamratskap och stolthet över dem som deltar, och några kan ha uppskattat tanken på att behandlas som en kollektiv enhet som hade arbetat för att skydda Storbritannien. Genom att de ges ett nickname som kan användas för att hänvisa till någon, brittiska soldater påmindes om deras gemensamma nämnare, som sträckte klass, religion och politik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.