Vem är Syster Wendy?

Syster Wendy Beckett är en av Storbritanniens främsta konstgalleri experter. Hon är medlem i Sisters of Notre Dame de Namur, och erkänts av den katolska kyrkan som en helgad jungfru förutom att vara en nunna. Syster Wendy vunnit popularitet under 1990-talet och tidiga 21: a århundradet med sin serie av böcker och allmän TV-program om konst och konsthistoria.

född i Sydafrika 1930, växte upp Wendy Beckett i Skottland och började sin utbildning som en nunna i England vid 16 års ålder. Hon studerade vid all-women's College vid Oxford University, och fick sin högsta grad, en så kallad gratulationer första, i engelsk litteratur. Även i klostret och bort från sina studier vidhöll den unga nunnan en strikt tystnadslöfte och levde en stor del asketisk livsstil. Efter sin lärarexamen 1954 arbetade Syster Wendy som föreläsare i Sydafrika i många år. När återvände till England år 1970, började hon en lufttät och det kontemplativa livet. Mesta av sin tid tillbringade han i kontemplation och bön, men hon lät sig ett par timmar om dagen för att arbeta med översättning av medeltida handskrifter och studera hennes växande passion för konst historia och konst.

Syster Wendy kom till allmänhetens ögon 1991, när hon var med i en kort film om Englands National Gallery. Med sin milda Lisp och insiktsfulla föreläsningar, fick hon snabbt en följd bland TV-tittarna. British Broadcasting Corporation (BBC) beställde snabbt flera TV-serier som är utrustade med den "konst nunnan" som hon reste genom Storbritannien och stora delar av världen, diskutera viktiga konstverk.

Mellan 1996 och 2001 gjorde Syster Wendy 11 tv-program diskuterar konst, historia, och även hennes eget liv. Dessa visar vunnit popularitet i hela Storbritannien och Europa, och så småningom fick ett stort amerikanskt följande efter sänds på offentlig TV. I TV visar omfattade alla slags konst ämnen, från historiskt viktiga målat glas, till hennes sista program på amerikanska konstverk.

Konsten nunnan också skrivit en rad böcker, som täcker många ämnen. Medan vissa, däribland hennes mest kända publikation Sister Wendy's 1000 Masterpieces ,, hantera sin spetskompetens hon också skrivit mycket om religion, meditation och bön. Hennes skriftliga arbete består nu av mer än 25 böcker, samt omfattande bidrag till konsttidskrifter.

Sedan hon avslutade karriären media under 2001 har nunnan återvänt till livet av ensamhet och meditation. Hon anses av många vara en modell av intelligens, engagemang och vänlighet. 2007, ett musikaliskt löst baserad på hennes liv heter Vykort från Gud premiär i London med sin välsignelse. Trots sin vägran att återvända till medievärlden Sister Wendy's extraordinära förmåga att förklara historien och detaljer av konst på ett enkelt och lättillgängligt sätt har lämnat ett starkt arv inom konstvärlden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.