Vem är Shakespeare?

William Shakespeare (1564-1616) anses av många vara en av de bästa författarna i historien. Påverkan av hans arbete sträcker sig till moderna, och hans berättelser ofta omarbetas till modern tomter. Det är inte att hans tomter var särskilt unik, snarare att hans språk och tecken är fascinerande. Trots vår respekt för det som många kallar "master" i engelsk litteratur, det finns bara knapphändiga biografiska uppgifter om Shakespeare. Liksom, det är tvist om upphovsmannarätt till flera av hans pjäser, och om några av de pjäser som kan ha samarbete. Den mesta informationen om livet i Shakespeare är hämtad från kyrkböckerna. Vi vet till exempel att han var född år 1564, och de flesta datum hans födelsedag i april 23. Det är säkert att Shakespeare döptes den 26 april. Död Shakespeare är ofta den som April 23, 1616, men det kan lika gärna vara felaktiga. Han gick förmodligen en lokal skola, och var gift med Anne Hathaway, med vilken han fick tre barn. När Shakespeare var omkring 20, lämnade han sin hustru och barn och reste till London där han arbetat som skådespelare och dramatiker. Han skrev också ett antal sonetter, och flera bok dikter längd på runt 1592, när spridningen av pesten stängas biografer för ett par år. Han är känd för både "Venus och Adonis" och "The Rape of Lucrèce. " De flesta av hans låtar har inte offentliggjorts, men skrevs inte ned så trakter så aktörerna kunde memorera linjer. Så offentliggörandet av spelar idag är baserad på inhämtade folianter, och kritiker skiljer sig åt på när varje spelar publicerades.

Många av Shakespeares dramer utfördes på Globe Theatre i London, och även privata spelar gavs för kungligheter, särskilt drottning Elizabeth I och hennes efterträdare, King James. Det är tänkt Shakespeare tillbringat 25 år i London innan han avgick till sitt hem i Stratford on Avon, där han bodde de återstående 5 åren av sitt liv. Det skulle vara omöjligt att beskriva ytor för varje Shakespeare, eftersom de är komplexa. De delas in i flera kategorier emellertid, som kan beskrivas. Precis som sin samtida, skrev Shakespeares historia, komedier och tragedier. Komedier slutade med äktenskap, tragedier med dödsfall. Den sista klassen, romanser, varken komedi eller tragedi. Detta är en lista över alla låtar vara författad av Shakespeare:

Histories Henry VI , delar 1,2 och 3, Henry V , Henry IV del 1 och 2 , Henry VII , Henry VIII , kung John , Richard II och Richard III .

Tragedier Romeo och Julia , Othello , Macbeth , Hamlet , Kung Lear , Julius Caesar , Titus Andronicus , Antonius och Cleopatra , Troillus och Cressida , Timon av Athen , Perikles , och Coriolanus .

Komedier Alls Well That End's Well , As You Like It , Muntra fruarna i Windsor , Trettondagsafton , Comedy of Errors , Två Gentleman Verona , Love's Labours Lost , Midsommar Night's Dream , Mycket väsen för ingenting , tuktas en argbigga , Köpmannen i Venedig , och åtgärd för åtgärd .

Romances A Winter's Tale , Cymbeline , och Tempest .

Historia spelar tenderar att hänvisa till engelska och franska historia, alltså den romerska historien spelar klassificeras som tragedier. Den Romances många också betraktas som antingen komedi eller tragedi, men deras viktigaste inslag är att förena familjemedlemmar till varandra, vilket skiljer sig från den föreskrivna formen av tragedi, men de har ofta tragiska inslag. Det finns också oenighet om i vilken ordning spelar skrevs, men många tror Richard III att vara bland de första, och Stormen för att bli den sista Shakespeare. Några av de stora tragedier var skrivna mellan 1600-1608 av. De flesta tycker att Shakespeare skrev Hamlet , Macbeth och Lear innan slutar sin författarkarriär med hans romaner. I de tragedier, Shakespeare ger oss några av de mest skurkaktig karaktärerna någonsin, Iago den slingrande plottern av Othello , den hemska äldre döttrar Lear, och MAKTGALEN Lady Macbeth . Hans komedier är lika minnesvärd för deras underbara roliga karaktärer, Puck från midsommar , Kate från Shrew , och Falstaff från Wives . Den romaner blandar komedi och tragedi som representerar en mogen sinnestillstånd och en önskan att ytterligare konsten form av pjäsen.

Oavsett var man börjar att läsa Shakespeare, de rika språk, kan det komplexa karaktärer och spännande tomter lämna en andlös. Idag finns underbara moderna tolkningar eller traditionell produktion av hans arbete, vilket ger en Shakespeare som han var tänkt att bli förstådd, genom att titta på resultatet för hans konst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.