Vem är Peter Kramer?

Peter Kramer är legitimerad, praktiserande psykiater, som är mest känd för sitt arbete på temat depression. Han är för närvarande på fakulteten för Brown Medical School, och även om han skriver flitigt och föreläsningar ofta i hela landet, han fortsätter också att behandla och utvärdera patienter. Flera av hans böcker, från 1993 Listening to Prozac , och 2005 mot depression ses som mycket intressant tar på fältet för farmakologi och depression, och hur detta området betraktas av samhället som helhet. En av de viktigaste påståenden av Dr Peter Kramer, särskilt i sin bok mot depression är att depression är något ses i ett heroiskt ljus. Han hävdar att lider av depression inte är mer heroisk än lider av njursjukdom, och som kämpar för att "stå upp" i ett sådant villkor är löjligt när medicinsk behandling finns som kan hjälpa till att bota tillståndet. En mängd olika faktorer kan bidra till att patienter inte vill ta "droger". De kan vara stoisk i ansiktet av smärta, anser att droger är den lättaste vägen, eller de kan se depression som en typ av strid de kan vinna. Somliga hävdar att depressiva tillstånd är geniet bakom många artister, och att ta bort sådana depression skulle ha orsakat förlusten av denna konst. Vad Peter Kramer räknarna är att han utsikt depression som något som liknar en stroke, och att det nu finns medicinska bevis för att villkoret inte ökar hjärnan, utan skador den. Det är inte i Kramer uppskattning, en "ädel" metafysiska sjukdom som på något sätt förmedlar speciell kunskap till dem som lider av det. Resisting behandling för att få någon typ av psykiska eller andliga vinster hänföras till depression har blivit vanliga på grund av hur samhället har förhöjda det, och från medicinsk litteratur, Kramer hävdar att det inte finns några vinster att hade man underlåtit att behandla.

Många hitta argument Peter Kramer vara intensivt övertygande, andra oroas över hans förslag att medicinering "friska" människor kan få positiva resultat. Till exempel i Listening to Prozac Kramer hyser föreställningen om kosmetiska psyko-farmakologi, idén att använda medicin i bra folk att producera vissa önskvärda egenskaper som gregariousness och glädje. Det bör klargöras att Kramer inte accepterar detta sätt, utan bara underhåller det, men kritiker, hela frågan om medicinering människor som inte behöver medicinering anses vara ett missbruk av droger. Varför inte då använda kokain eftersom det gör dig glad, eller dricker mer vin eftersom du har roligare när du gör? Däremot Kramer inte att argumentet att det ska ske, och i stället endast prövar möjligheten att det skulle kunna ske.

Kramer upprätthåller en aktiv blogg om hans böcker och ämnen inom psykiatrin, där hans åsikter är Mer konkretiseras. I en New York Times artikel, fann han fel på de flesta allmänna läkare föreskriva medicinering eftersom det tar tid att besluta om vilka läkemedel som är mest effektiva för att behandla sjukdom, och att följa upp med patienterna att vara säker på att de är kompatibla medicinering, och reagera på ett önskvärt sätt till vad de tar. Denna uppfattning delas av många psykiatrer, som anser att recept på anti-depressiva och andra beteendevetenskapliga läkemedel är rätta provinsen psykiatri. Också, Kramer ständigt förespråkar psykoterapi som en viktig och väsentlig del i behandlingen av psykisk sjukdom

Peter Kramer har också vågat sig in i världen av fiktion skrift. Romanen Spectacular Happiness är extraordinär och oförutsägbar dålig timing vid övergång. Romanens huvudperson är en eko-terrorister, och boken släpptes en månad innan 9 /11 attackerna. Med tanke på huvudpersonen yrke hade det åtnjuta inte mycket popularitet. Trots detta gör Kramer planerar att skriva mer fiktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.