Vem är Marc Connelly?

Marc Connelly är en amerikansk dramatiker mest känd för sin pjäs gröna ängar . Han föddes 1890 och dog 1980 i New York City, vunnit en rad utmärkelser över hans nittio år, inklusive Pulitzer Prize for Drama. Connelly var också medlem i Algonquin Round Table, och var ofta kallat sin wittiest medlem. The Algonquin Round Table är en grupp av olika författare, skådespelare och bon vivants som samlades i Algonquin Hotel varje dag till lunch. Tillsammans skulle de passera kvicka kommentarer om dagens händelser, varandra och andra kändisar. Eftersom flera av medlemmarna i Round Table var journalister och företrädare för media, det bästa av dessa kvicka kommentarer ofta letat sig in nyheter kolumner, och därmed till större värld. The Round Table ursprungligen började 1919 som ett skämt, innan de utvecklas till en plats för författare och intellektuella att träffas och skapa kontakter som ofta lett till samarbeten. Marc Connelly var en av stadgan medlemmar 1919 Round Table, tillsammans med andra författare Robert E. Sherwood och George S. Kaufman, författaren Dorothy Parker, krönikörer Heywood Broun, Alexander Woollcott och Franklin Pierce Adams, skådespelaren Robert Benchley, publicist John Peter Toohey, och redaktör för New Yorker , Harold Ross. Alla tre dramatikern medlemmarna i Round Table lyckades vinna Pulitzerpris, med Kaufman vinnande fyra.

Medlemskap i Round Table ingår mer än bara luncher på Algonquin, och Marc Connelly var en del av koncernens övriga verksamhet, från spel som charader att tillbringa längre tid på privatägda Neshobe Island. Medlemmarna i gruppen samarbetade ofta också, både officiellt och inofficiellt, och Marc Connelly ofta fick råd från andra medlemmar i hans pjäser, samt hjälp att producera dem, och fördelaktig publicitet från journalistiskt och redaktionellt medlemmar.

medlemmarna, inklusive Marc Connelly, samarbetade officiellt som en grupp endast en gång, för att producera en revy med titeln Nej Sirree! . Det var iscensatt för en natt, 1922, och innehöll Connelly i ett antal roller, inklusive den inledande kören, och "The Greasy Hag, en O'Neill spela i en lag," med George Kaufman och Alexander Woollcott. Connelly gick med Kaufman efter föreställningen att försöka framställa det professionellt, med hjälp av professionella skådespelare, som ger rätt fyrtio-niners . Showen pågick i femton föreställningar före stängning, ett absolut flopp.

Marc Connelly och George Kaufman fortsatte att arbeta tillsammans i projekt, skriver fyra komedier tillsammans under 1920-talet: Dulcy 1921, Little Old Millersville 1922, Merton av Filmer 1922 och tiggare på hästryggen 1925. På sin egen år 1931, producerade Connelly hans största verk, gröna ängar , som berättas historien om Gamla testamentet från ett afrikanskt-amerikanskt perspektiv, bosätter sig på den i New Orleans. gröna ängar härrör från 1928 novellsamlingen av Roark Bradford, Ol 'Man Adam en "Hans Chillun . Pjäsen har anpassats så småningom i en film 1936, som sammanträdde med fördömanden från ett antal sektorer för att vara hädisk, men var i stort sett väl mottagen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.