Vem är M.C.

M. C. Escher, vars fullständiga namn är Maurits Cornelis Escher var en holländsk konstnär som föddes i Leeuwarden den 17 juni 1898. Hans föräldrar-George Arnold Escher, civilingenjör, och Sara Gleichman-hade sin son utbildad inom snickeri och musik. Som pojke visade Escher konstnärliga talanger men gjorde dåliga betyg i skolan. Efter grundskolan och gymnasiet studerade han arkitektur för en kort tid innan man går vidare till att studera dekorativ konst. Under denna del av sin utbildning, lärde Escher att skapa träsnitt och gjort större framsteg med sin teckning.

1922, M. C. Escher tillbringat tid resa genom Spanien och Italien. Dessa resor var viktiga för konstnären. Förutom att vara inspirerad av arkitektur och landskap som han upplever under denna tid, och träffade även den kvinna som han skulle gifta sig. Jetta Umiker. Paret flyttade ett antal gånger i Italien, Schweiz och Belgien under de första åren av sitt äktenskap. 1941 var tvungna att flytta en gång på grund av andra världskriget. Den här gången flyttade de till Nederländerna och stannade där i nästan trettio år.

Escher är mest kända för sin träsnitt, litografier och mezzotints. Hans arbete ofta vitriner arkitektoniskt omöjligt strukturer, tessellations, metamorfos, och experiment med oändlighet. Några av hans mest kända verk är Stilleben med sfäriska Spegel (1934), Hand med Reflecting Sphere (1935), Magic Mirror (1946 ), draghänder (1948), och relativitetsteori (1953). Under sin karriär fick han till riddare av beslutet av Orange-Nassau. Vid 73 års ålder, M. C. Escher avled den 27 mars 1972.

Under loppet av sitt liv, M. C. Escher utvecklade ganska följande. I själva verket finns fortfarande många Escher fans över hela världen i dag. Hans verk, som frågan mänsklig perception och inspirera tankar på alternativa verkligheter återges och säljs i media av affischer, kaffekoppar, slipsar, pussel, och även skulpturer. Escher museum som tillägnats den holländska konstnären, öppnades i Haag, Nederländerna n 16 november 2002. Men det finns många andra museer som är hem till MC Escher fungerar. The National Gallery of Art i Washington, DC och The National Gallery of Canada i Ottawa är två offentliga museer som äger originalet Eschers. Arbete M. C. Escher är också en del av några av de mest prestigefyllda privata samlingar i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.