Vem är Lizzie Borden?

född 1860, var Andrew Lizzie Borden den yngre av två döttrar till den rikaste mannen i Fall River, Massachusetts, Andrew Borden. Hennes mor dog när hon bara var ett barn, och en styvmor de båda föraktade upp Lizzie Borden och hennes syster Emma. The New England ogift kvinna, som bodde med sin far och styvmor, Abby, med 92 Second Street, föreföll respektabel från utsidan, även arbetade som lärare i Söndagsskolan. Det är troligt att om inte den hemska yxan-mordet för evigt förknippas med hennes namn skulle Lizzie Borden har levt och dött ett liv i total glömska.

Många tror att Lizzie Borden var förtryckta av den hårda, saklig New England tänkesätt som hon visste redan från födseln. Borden hade en ovanligt nära relation med sin far, Andrew Borden. Det faktum att hon aldrig var romantiskt involverade med andra män har fått många att tro att Borden kan ha varit utsatta för sexuella övergrepp, gnistor rykten om incest. I hennes senare liv, underhållas Lizzie Borden också en lesbisk affär med en skådespelerska som heter Nance O 'Neill. Frågor kvarstår om vad som hände med Borden i faderns sovrum, som är låst, även i dag, som en del av något morbid Lizzie Borden Bed and Breakfast Museum. Den 4 augusti 1892, Andrew Borden och hans fru Abby var hackad till döds i sådana fruktansvärda sätt som skall anses av pressen som offer av "århundradets brott. " Även Lizzie Borden var frikänts från alla förseelser, råder det inget tvivel om att rättssalar i dag skulle ha funnit henne oskyldig. Oavsett om mord har begåtts i maskopi med sin äldre syster, Emma, är en fråga hur dimmorna i en annan tid och plats, men det råder föga tvivel om att Lizzie Andrew Borden mördade hennes far och styvmor i kallt blod.

motivet för dubbelmord oro Andrew Borden dödsbo. Han dog utan att, som han var i färd med att överföra en del egendom till släktingar på hans hustrus sida som ursprungligen hade utsetts för Lizzie och hennes syster. Denna mer än sannolikt upprörde två systrar vars bitterhet mot sin fars andra hustru hade redan nått en kokpunkt. att vissa teoretisera Andrew Borden blev dödad för att han återvände hem för tidigt och Lizzie visste hon kunde inte dölja mordet på hennes styvmor. Och på så sätt hon dödade honom medan han ruggade på en soffa. Lizzie Borden var bara hemma i två våningar, Railroad-platta typ hus. Inga inkräktare hade kunnat träda in och missade att se henne. Varför skulle inte hon också har avlivats? Enligt domstolen avskrifter, hävdar Lizzie Borden ha varit på tre olika ställen när hennes far blev dödad: i ryggen, utanför på gården och på övervåningen.

Ghosts lever kvar på 92 Second Street, men sanningen är där och kommer alltid att vara. Lizzie Borden ärvt tillräckligt med pengar för att flytta till Europa efter faderns död, men hon stannade kvar i staden av hennes födelse fram till hennes död 1927, om än i mer elit avsnitt. Det tycks inte finnas något tvivel om att "Lizzie Borden tog en yxa och gav henne whacks far fyrtio". Eftersom den grymma rim säger, "när hon såg vad hon hade gjort, gav hon sin mor fyrtioen. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.