Vem är Joshua Logan?

Joshua Logan var en amerikansk dramatiker, manusförfattare och regissör. Född 1908, arbetade han på Broadway och i Hollywood under många decennier, och några av de mest populära filmerna från 1950-talet och 1960-talen är bland sina krediter. Trots hans produktiva arbetsinsats, hela sitt liv bodde han med att vara konsekvent minimerat med sina roller på träffar ofta nämnas.

Från en tidig ålder, Joshua Logan fängslades av teatern. Från hans första drama klass i skolan, visste han att han skulle vara en del av teaterns värld. När han flyttade till Princeton som började på universitetet, en hel värld öppnas för honom. Han anslöt sig till universitetet spelare och arbetade på visar med andra unga talanger, däribland Henry Fonda och James Stewart. Hans sista år på Princeton, erbjöds Joshua Logan ett eftertraktat stipendium för att flytta till Moskva och studera under Stanislavskij, en av de största regissörer och teoretiker av ålder. Han hoppade av college före graderingen och tog tillfället i akt.

Vid 24, Joshua Logan flyttade till Broadway och började sin karriär på scenen. Han började som skådespelare, i en relativt populära produktion av Carry Nation , men det blev snart uppenbart att båda var inte hans sanna kall. Logan flyttas runt till olika föreställningar, som arbetar inom olika tekniska roller, vilket bidrar till dramatiseringar, resa till Hollywood för att arbeta på ett fåtal filmer, och allmänt samla en bättre förståelse för de olika delarna av produktionen. Han då flyttade tillbaka till Broadway från Hollywood för sin första stora regissör jobb, styra på lånad tid . Showen var inte en flopp, löper under drygt ett år, men det var inte breakout hit, heller. 1938, dock riktade Joshua Logan jag gifte mig med en ängel , som tagit till våra hjärtan och fantasi Broadway publik, och cementerade Logan plats som en seriös regissör. Han fortsatte med att direkt av Jupiter , Morning's at Seven , Charlies Tant , och Knickerbocker Glory , innan utarbetas in i andra världskriget 1942.

1949 Logan samarbetat med Richard Rodgers och Oscar Hammerstein II på södra Stilla . Musikalen bygger i hög grad på Pulitzer Prize-belönade bok av James Michener, Tales of the South Pacific , och kombinerade med ett antal olika storylines och bågar karaktär till en enda sammanhängande intrig. Joshua Logan med och skrev boken för musikalen med Hammerstein, men ursprungligen var slutade på krediter för den, och när spelet fortsatte med att vinna en Pulitzer Prize for Drama tilldelades han inte priset. Detta åtgärdades så småningom, men han kommenterade de erfarenheter under hela sitt liv, och alltid sett till att han insåg ordentligt för arbete han företog sig.

Söderhavet var en enorm framgång, vinna alla tio Tony Awards den var nominerad till, inklusive en Best Director Award för Joshua Logan. Han fortsatte med att direkt andra krossa Broadway träffar, inklusive Fanny , Mister Roberts , och Annie Get Your Gun . På 1950-talet Logan återvände till Hollywood, styra hits som Inges Picnic och Bus Stop , en film av South Pacific och Sayonara .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.