Vem är John Adams?

John Adams var inte bara den andra presidenten i USA, men också sin första Vice President, vilket innebär att han tjänstgjort i Vita huset för en period av 12 år med början 1789. John Adams anses vara en av de "grundare" och en central samordnare för kampen för självständighet.

John Adams var den 30 oktober 1735 i Braintree, Massachusetts. Han var den första av tre söner, och hade ett hårt tryck från barndomen att bli en viktig person. Adams tog examen vid Harvard University och startade en karriär som advokat i ett lokalt kontor. Han var 29 när han gifte sig, och så småningom fick sex barn, varav en dog vid födseln, och andra som valdes till slut som en amerikansk president, John Quincy Adams.

John Adams första blev inblandad i politiken under Stamp Act of 1765. Den handling som krävde att alla officiella och juridiska dokument, från testamenten till tidningar, göra en skatt stämpel, skapades av Storbritannien parlamentet som ett sätt att samla in pengar till stöd för bevarandet av den engelska militären patrullerar kolonierna. John Adams, tillsammans med andra, motsatte noggrant Stamp Act, och blev inblandad i ett flertal protester att stöta bort det. Denna handling fick John Adams förtroende för Massachusetts regeringen, som sedan skickade honom till den kontinentala kongressen. Där han agerade som en representant för att tala om möjligheten att bryta banden med Storbritannien. John Adams blev ännu mer framträdande efter att skriva och publicera "Tankar om regeringen, säger en kraftfull politisk pamflett om självständighet och social frihet.

Tillsammans med Benjamin Franklin, Thomas Jefferson och andra viktiga personer av tiden, John Adams deltagit i utarbetandet av den amerikanska självständighetsförklaringen. Han senare också skrev, mest av sig själv, konstitution Massachusetts. John Adams emot slaveri och var en av de drivande krafterna bakom tanken på att befria slavar.

John Adams spelat en mycket liten del i politiken och kommer att användas som vice ordförande, eftersom Washington inte gillar tanken att be om råd om officiella beslut. Som ordförande, dock arbetade John Adams oupphörligt om utrikespolitik och klarat Alien och upproriska akter, som skapades för att skydda landet från utländska offensiv.

John Adams avled den 4 juli 1826 vid 90 års ålder i sitt hem i Quincy. Thomas Jefferson, som var Adam politiska rival under hela sin karriär, dog bara några timmar före Adams.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.