Vem är Jimmy Hoffa?

Jimmy Hoffa, född James Riddle Hoffa den 14 februari 1913, var ordförande för International Brotherhood of Teamsters under 1950 och 1960. Hans son, James P. Hoffa, var ordförande för organisationen och med 2008.

Uppvuxen i en arbetarklass familj hoppade Jimmy Hoffa av skolan i nionde klass strax före den stora depressionen. Han tog ett jobb lossning av varor från järnvägsvagnar, en position som utlöste hans ursprungliga intresse för facklig verksamhet. Efter att ha blivit avskedad för att slåss med en förman, hans nästa jobb var som en heltidsanställd facklig organisatör för International Brotherhood of Teamsters. Jimmy Hoffa övertog ordförandeskapet i Teamsters 1957, efter att hans föregångare hade dömts för bestickning avgifter och sattes i fängelse. The International Brotherhood of Teamsters förde betydande makt under ledning av Jimmy Hoffa. Strejker och bojkotter var vanliga, men facket var känd för att använda hans organiserade brottsligheten anslutningar gunga resistenta arbetsgivare. President John F. Kennedy var också övertygad om att Jimmy Hoffa hade kasserar unionens medel för eget bruk. År 1964 dömdes Jimmy Hoffa till 15 års fängelse för försök till bestickning av en stor jurymedlem. Men släpptes han 1971 när president Richard Nixon omvandlas Hoffa är meningen under förbehållet att han inte delta i facklig verksamhet i minst 10 år. Den 30 juli 1975 försvann Jimmy Hoffa mystiskt från parkeringsplatsen i Machus Rödräv Restaurang i Oakland County, Michigan. Han hade förmodligen för avsikt att träffa Anthony "Tony Jack" Giacalone och Anthony "Tony Pro" Provenzano, men båda Mafia ledare hade ljud alibin och sade sig ha någon kunskap om att den utsett en fråga ställd av utredarna. Jimmy Hoffa kropp har aldrig återfunnits, men han var uttalad lagligt död 1982.

I populärkulturen har Jimmy Hoffa gjorts odödlig i ett antal böcker, sånger, filmer och tv-program. År 1992 till exempel de delvis faktiska film Hoffa stjärnmärkta Jack Nicholson som Jimmy Hoffa. I säsong ett av Mythbusters , värdar Adam Savage och Jamie Hyneman förgäves försökte finna Jimmy Hoffa kropp med hjälp av en markradar enheten ska söka ryktet begravning platser inom Giants Stadium. Den populära TV-spelet Grand Theft Auto: Vice City , även upplever ett "Easter Egg" som gör Jimmy Hoffa kropp i en bro i enlighet med om att han kastades i en cement mixer och inbyggda i en stadsstruktur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.