Vem är Jesse Owens?

Jesse Owens föddes James Cleveland Owens 1913, på en liten gård i Oakville, Alabama. Morföräldrarna hade varit slavar och hans föräldrar var sharecroppers. De bodde i en liten hydda som var isolerade inte, men kylig i vintrar och extremt varmt på somrarna.

Jesse Owens inte var så frisk, och ofta hade lunginflammation, eller vad hans familj kallas "djävulens kallt. De hade inga pengar till medicin eller läkare, så hans föräldrar använt sig av metoder som förpackning honom i filtar framför elden, att "bryta" febern, och skar ut ett engångsbelopp som hade dykt upp på Owens benet med en varm kökskniv . När Jesse Owens var nio år gammal flyttade familjen till Cleveland, Ohio. Hans lärare misstog hans initialer, JC som namnet "Jesse" och han började bli känd som "Jesse Owens. " Hela familjen arbetat för att tjäna pengar, även barnen.

På fjorton, Jesse Owens började högstadiet. Den friidrottstränare, Charles Riley, såg hans potential och bad Owens till tåget på spåret laget. Han var tvungen att träna på morgonen, eftersom han jobbar varje dag efter skolan, för att hjälpa sin familj. Coach Riley inspirerade Jesse Owens att utbilda sig för framtiden och vara den bästa löpare han möjligtvis kunde vara. I högstadiet och gymnasiet, fick Owens ett rykte som en behaglig och blixtsnabb löpare. Han började att kallas en "flytande undrar," och började bryta rekord i längdhopp, kallas den stora hopp vid den tiden, höjdhopp och 220-Yard Dash. ska gå Ohio State University , Jesse Owens gick spåret laget. Vid Big Ten Championship träffas år 1935, satte han en häpnadsväckande tre världsrekord, knyta kvart, på mindre än en timme. Strax därefter gifte han Minnie Salomo, och senare hade tre döttrar.

Jesse Owens kvalificerade för USA Track and Field Team vid Olympiska spelen 1936 i Berlin, Tyskland, när Hitler hade makten. Owens vann fyra guldmedaljer, knutit de olympiska rekordet för den 100 meter långa loppet, var en del av rekordprestanda 400-meter stafetten, som ett olympiskt rekord i längdhopp, och satte världsrekord på 20,7 sekunder till 200 -meters lopp.

fattades en ikonisk foto av Jesse Owens och Lutz Long, den tyska lång hoppare som tog silver och skakade hand. Denna bild av en vit tysk och en svart amerikansk har använts för att visa hur idrott besegrade, för ett ögonblick, den rasistiska hat och fördomar 1936 Nazityskland. När Jesse Owens återvände till USA, men Han var nog av en hjälte för att ligga i spetsen för en TELEPRINTERREMSA parad för OS-trupp, var han fortfarande inte kan åka i fronten på bussen eller gå i samma restauranger som vita amerikaner. Han var tvungen att arbeta hårt för att försörja sig på något sätt möjligt: att arbeta som en lekplats regissör, som förekommer på radioprogram, hålla tal, och driver en kemtvätt företag. Han fortsätter att visas i utställningen lopp att tjäna pengar också. Han sa att han kände sig som ett skådespel, men att "det var ett ärligt sätt. Jag var tvungen att äta. "

Jesse Owens var populärt med publiken, som tyckte om att lyssna till hans tal. Han skrev en självbiografi, samt två böcker: Blackthink: Mitt liv som Black Man and White Man och jag har bytt , diskuterade han frågorna för svarta amerikaner. Hans tänkande utvecklats mellan de två böckerna, förändras från skylla "negern" för hans eget misslyckande att bli mer medvetna om amerikanska fördomar och visar förståelse för dem som kämpade för jämlikhet mellan raserna.

känt i många år som "The World's Fastest människa", skriver han vunnit många priser, bland annat Associated Press "hela tiden störst spår-och-fält tilldelning, i Presidential Medal of Freedom, och Living Legends Award. Han dog 1980 av lungcancer, men hans inspiration som en fattig arrendator son till en värld rekordprestanda idrottsman lever vidare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.