Vem är James Herriot?

Herriot, trots sina framgångar som författare på 70-talet, skulle förbli i praktiken med Sinclair, och ibland hans bror Brian Sinclair (Tristan) tills ett par år före sin död 1995.

Efter två år i praktiken med Donald, (Siegfried Farnon), gift Herriot hans älskade hustru Joan Danbury, (Helen). Alfred hade två barn, James och Rosie vars namn förblir desamma i böckerna. James Wight blev också en veterinär, och så småningom en partner i Wight /Sinclair praxis. Rosie blev läkare. Den romaner av James Herriot har sålt i miljontals exemplar, och han är en av de mest populära samtida författare i både England och USA. Hans första bok, Om de bara kunde Talk , publicerades 1970. detta inte får ske till en veterinär följdes 1972. Dessa böcker fick omedelbar popularitet i Storbritannien, men amerikanska förläggare tyckte den första romanen för kort för att publicera. Istället slogs ihop böckerna i USA som den enda romanen All Creatures Great and Small

Förenade kungariket fortsatte att publicera korta romaner Let Sleeping Vets Lie 1973, och Vet in Harness 1974. Publicister kombinerad igen böckerna som en i All Things Bright and Beautiful . Veterinärer kanske Fly och Vet in a Spin kombinerades i den amerikanska utgåvan All Things Wise and Wonderful . Den sista romanen av Herriot publicerades som Herren Gud skapat dem alla i både Storbritannien och USA. Herriot slutgiltiga arbetsprogram 1979 är James Herriot's Yorkshire , som är en beskrivning av de städer där Herriot fungerade. Ytterligare böcker sammanställningar av berättelser från tidigare romaner.

Herriot romaner är anmärkningsvärda för sin karakteriseringar, deras efterlevnad av egendomliga och deras blandning av humor och patos. Humor är den främsta kännetecken, och en läser en roman Herriot måste vara beredd att släppa ut vilda skrik skratt vid olika tidpunkter i de beskrivna situationerna är otroligt komiska.

trodde Beskrivningen av både Siegfried och Tristan att ha kränkt Donald för en tid, om de två förblev i praktiken tillsammans. Donald påpekade att han kände sin excentricitet var överdrivna. Antyder i Sinclairs kände Herriot faktiskt minimeras Donald excentricitet.

Inte bara djur utan även relationer mellan Herriot och bröderna är rika källor till humor i alla romaner. Siegfried som karaktär är en blandning av välvilja, vansinne, och hyckleri som kör Herriot nästan galen av föreläser honom på hans fel och sedan begå dem själv. Liksom, det YTTERLIGHETS natur Tristan infaller vanligen på huvudet av Herriot, som är föremål för många practical jokes att göra för underbara återberättelse.

Djuret delar av boken visar Herriot kärlek och respekt för djur. Medan böckerna är relativt tama i många avseenden, kan de inte vara ett bra val för läsarna yngre än elva eller tolv, eftersom Herriot är helt uppriktig om de många praktiska aspekterna av veterinär praxis. Det finns många referenser till både rektal och vaginal undersökning av djur som kan bli lite mycket för yngre läsare. Dock får tonåringar och vuxna, särskilt djurälskare, njuta mycket dessa romaner. Herriot romaner har påverkat många unga människor att ta upp bruket av veterinärmedicin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.