Vem är Harry Houdini?

Harry Houdini var en ungersk trollkarl och escapologist populär i början 20th century. Hans extraordinära förmågor lett till en varaktig rykte som en av de största magiker genom tiderna. Houdini dog vid 52 år, lider en akut inflammation som orsakats av en brusten tillägg. Hans liv och talanger har varit frågor av många böcker och filmer sedan hans död.

Houdini föddes Erik Weisz i Budapest, Ungern, 1874. Hans far var en rabbin som flyttade sin stora familj till Amerika år 1878. Den unge Harry började sin magiska karriär utför på cirkusar och freakshows, först med sin bror och senare med sin fru, Bess. 1899 träffade Houdini med tränaren Martin Beck, som arrangeras för honom att turnera vaudeville kretsar och Europa.

Den unge trollkarlen träffade exempellösa framgångar i Europa, att få ett internationellt rykte som en flykt konstnär. Han utförde många framträdande offentlig stunts, inklusive fly från fängelset skåpbilar. På en punkt stämde han framgångsrikt en fransk polis som påstod att han använt mutor för att uppnå sina rymningar. Av 1904, var Houdini en internationell kändis, och återvände till Amerika en förmögen man. Efter att återvända till den amerikanska prestanda scenen, skapade Harry allt mer utarbetade handlingar. Han flydde från fängelser och tvångströjor i klartext tanke på publiken. Ansiktet inte vakta sina hemligheter så nära som yrket vanligtvis kräver, avslöjar några av hans flykt tekniker i en bok 192C handboja Secrets . Han bidrog även med några av de första användning av produktplacering marknadsföring, som hans rymningar var sponsras ofta av lokala företag och köpmän. I mitten av 1910-talet, var Houdini den bäst betalda vaudeville-artist i Amerika. Han blev ordförande i Marinka Co, en magisk leverans företag som fortfarande existerar idag. Han sprang också Marinka tillhörande Society of American Magicians under flera år, som fortfarande hyllar honom på årsdagen av hans död varje år. är hans mest berömda fly ofta anses vara den kinesiska Water tortyr Escape. I detta stunt, skulle han sänkas, upp och ner och med fötterna låsta i aktier, till en fylld vattentank. Flera filmer har använt detta trick som medel för hans död, men i verkligheten vattnet tortyr cellen var inte inblandad på något sätt. The magician hade flera andra passioner hela hans karriär, inklusive fascinations med tidiga flyg och offentligt avslöja synska. Han medverkade ofta i filmer och vid ett tillfälle körde sitt eget produktionsbolag, som snabbt misslyckades. Hans film avgifter, men inte populär under sitt liv, hedrades senare med en stjärna på Hollywood Walk of Fame.

Efter Houdini plötsliga död 1926, hans sörjande fru höll en seans för att kontakta honom varje år i tio år. Vara misslyckad, hon gav till slut upp praxis. Moderna seanser fortfarande hålls varje år av vissa trollkarlar, i hopp om att höja sin ande. Sedan hans död har flera filmer, TV-filmer och böcker utforskade hans liv och karaktär. Idag Houdinis arv lever vidare, med många av de moderna stora spåmännen citerar sitt liv som en inspiration till sina egna karriärer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.