Vem är Groucho Marx?

Groucho Marx var en världsberömd komiker och skådespelare i det 20th århundradet. Känd för sin distinkt buskiga mustasch, stora glasögon, och allestädes närvarande cigarr, Marx hade en talang för politiskt inkorrekt humor. Som en del av familjen komedi gruppen Bröderna Marx, som Groucho Marx 15 filmer innan man sätter igång sin solokarriär som en game show värd och underhållare. Marx är ihågkommen som en av de största komikerna i första halvan av det 20th århundradet.

Groucho föddes Julius Henry Marx, mitt barn av fem söner. Modern i familjen, Mimmi, uppmuntrade pojkarna att lära musikinstrument och konst och hoppades att de skulle bli underhållare. Julius var en begåvad sångare och började arbeta i Vaudeville teater efter att tvingas att hoppa av skolan vid 12 års ålder. Trots sin mors försök att bilda pojkarna till en hög nivå sjungande grupp, fann de mer framgångsrika berättar skämt till vaudeville publiken. Groucho utförs ursprungligen komedi med en fake tysk brytning, men ökningen av anti-tyska stämningar Groucho tappade accent till förmån för den karaktär som skulle göra honom berömd, en insinuation fyllda vis-kracker med en talang för enradiga skämt. Som framgång Bröderna Marx komedi visar ökad, bröderna började göra filmer, som börjar med Humor Risk 1921. Groucho fortsatte också att arbeta för sig, hitta personlig framgång som radio-värd och underhållare. År 1947 började han värd för en intervju och tävling i radio och senare kallas television You Bet Your Life . Han fortsatte som värd för programmet fram till 1961, under vilken tid det var en av de mest populära och välbekanta frågeprogram i USA.

Groucho berömda skärmen karaktär är en ikon jämförs ofta med Charlie Chaplin's Tramp karaktär. Med mustaschen, tunga ögonbryn, glasögon och cigarrer, var Marx också igen av hans överdrivna böjda över Walking style. Hans berömda mustascherna målades ursprungligen på, men under förberedelserna av You Bet Your Life han blev en riktig som han kvar under resten av sitt liv. Hans varumärke komedi var one-liners full av sexuella insinuationer. Dock trodde Groucho Marx stadigt i ren komedi, vägrade att svära i sitt arbete eller gör uppenbara kommentarer. i sitt personliga liv, var Groucho Marx alltid besviken över att hans utbildning var kortklippt. Han försökte kompensera för sin brist på skolgång genom att bli en ivrig läsare och författare. Under sin livstid publicerade han flera böcker däribland en självbiografi, Groucho and Me . Han skulle ofta förvåna kollegor med sin breda kunskap om litteratur och filosofi.

Groucho Marx var en legendarisk tecknad med en känsla för kaotiska situationer och fantastiskt klarsynt förolämpningar. Hans död 1977 markerade slutet på en stor epok i komedi, som en av de sista ursprungliga vaudevillian komiker. Många kredit Marx med att vara en inspiration till moderna amerikanska intelligens och komedi, inklusive kända komiska figur Woody Allen, som kallade Groucho Marx: "Det bästa komiker här landet som någonsin producerats. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.