Vem är Ginger Rogers?

Ginger Rogers (1911-1995) var en begåvad, elegant kvinna, mest ihågkommen för sin på skärmen framträdanden motsatt Fred Astaire på 1930-talet. Dock gick kompetens Ginger Rogers mycket mer än sång och dans till att omfatta ett brett spektrum av aktiviteter, från utomhussporter till uppfödning av mjölkkor. Ginger Rogers var en mäktig och berömd kvinna i en tid då kvinnorna var ofta sjuk betalda och underskattat, och hon fått många utmärkelser under sin livstid för sina insatser.

föddes Ginger Rogers Virginia MacMath i Independence, Missouri 1911. Hennes smeknamn kommer från hennes yngre syster, som inte kunde uttala "Virginia" och kallade henne "Ginja" istället. Ginger Rogers började hon dansa karriär tidigt, vann Texas State Charleston Championship vid 14 års ålder. Hon turnerade i landet kort därefter, och fann sig själv som uppträder på teatrar i St Louis, Chicago, och så småningom Broadway. Hon spelade huvudrollen i ett antal Broadway musikaler, går vidare till Hollywood på 1920-talet. I Hollywood, tog Ginger Rogers fängslade tittare med sin skönhet, röst, skådespeleri och dans i ett antal filmer innan hennes karriär av med Flying Down to Rio motsatt Fred Astaire i 1933. Medan Ginger Rogers var redan en populär och högt betalda skådespelerska, hennes karriär skjutit i höjden med ihopkopplingen och duon tog över styret vita duken i ytterligare sex år. Väljer att göra sin egen väg, i stället för att typecast till en dynamisk duo med Fred Astaire, stjärnmärkt Ginger Rogers i dramatiska roller på 1940-talet, till att börja med Kitty Foyle 1940. Hennes arbete i dessa filmer visas upp sin skådespelarkarriär färdigheter, visar att Ginger Rogers var mer än bara en Hollywood vackra ansikte. Hennes filmkarriär slutade 1965, trots att hon fortsatte med att utföra ytterligare Broadway, där hon spelade för förpackat hus.

År 1969 flyttade Ginger Rogers Rogers Rogue River Ranch, som hon använde som hemmabas när du reser över hela världen för att främja produkter för JCPenney, göra en resa nattklubb handling, och senare främja sin bok, My Story , publicerad 1991. Förutom hennes enorma egenskap färdigheter tillbringade Ginger Rogers tid avel Guernsey kor i Oregon och förfina sin tennis, golf, skytte och konstnärliga färdigheter. Hon var en utmärkt målare och skulptör, och ofta önskade att hon hade mer tid att engagera sig i konsten. Hon var också en övertygande offentlig talare, och flera av hennes adresser som uppges i Congressional Record.

ett flerdimensionellt och fantastisk kvinna, Ginger Rogers tyvärr ihågkommen främst för en kort fas i sin filmkarriär. Hon levde ett långt och rikt liv som skådespelerska, komiker, idrottsman, dansare, sångare och offentlig talare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.