Vem är Diane Arbus?

Diane Arbus är en välkänd fotograf från USA som specialiserat sig på svartvitt porträtt av människor, däribland många "freaks", som hon kallade dem som dvärgar, jättar, transsexuella och andra som fanns utanför den vanliga amerikansk kultur. Diane Arbus, vars namn uttalas Dee-Ann, bodde i New York genom större delen av sin livstid, från 1923 till 1971. Hon begick självmord vid 48 år.

Föddes i en rik judisk familj i New York City som Diane Nemerov gifte hon sig med make Allan Arbus vid 18 års ålder. Tillsammans blev Alan och Diane Arbus ett framgångsrikt modebilder team. Vanligtvis Alan ta bilder medan Diane Arbus tjänade som stylist för skotten. Diane började sedan ta fotografi lärdom av den berömde fotografen, Lisette Model och började ta mer av hennes egna fotografier.

Allan och Diane Arbus separerade 1959, och Alan senare hade en framgångsrik karriär som skådespelare, med roller i M * A * S * H och många andra tv-shower. Efter deras separation, eftersträvas Diane Arbus hennes egen fotografi karriär aggressivt, utbildning med välkända fotografer som Richard Avedon och Alexey Brodovich. Hennes bilder började dyka upp i tidningar inklusive The New York Times Magazine och Esquire .

Den fotografiska stil Diane Arbus var mycket mörkt, som vanligtvis är avsedda att fånga uppriktiga stunder. En av hennes mest kända bilder, rätt Child med leksak Hand Grenade i Central Park, New York City , har en ung pojke med en manisk och aggressiv uttryck i ansiktet, som griper en leksak granat i handen. Annan ikoniska Diane Arbus bilden är enäggstvillingar, Roselle, New Jersey, 1967 : ett fotografi av en uppsättning av tvillingar i matchande klänningar. Bilden tjänat som modell för den spöklika tvillingar i Stanley Kubrick's filmversionen av The Shining .

Under sin karriär, var Diane Arbus ofta kritiserats för att utnyttja sina undersåtar. Men andra tror att hon var helt enkelt att vara trogen sina undersåtar, och att hon visade stor empati i hennes fotografiska porträtt. Nyligen har Diane Arbus "fotografiska arv fått stor respekt, med en omfattande retrospektiv utställning av hennes verk och brev som kallas" Revelations ", som framträdde på San Francisco Museum of Modern Art och andra museer runt om i världen. En ny film om Diane Arbus, Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus , featured Nicole Kidman i rollen som Diane.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.