Vem är Derek Jacobi?

Sir Derek Jacobi är en berömd film och teater skådespelare som har arbetat med några av de bästa Shakespeares aktörerna under de senaste 50 åren. Han har arbetat med Shakespeare storheter som Sir John Gielgud, Sir Laurence Olivier, Dame Wendy Hiller, och Kenneth Branagh. Utanför sfären av Shakespeares pjäser, har Jacobi gjort imponerande film, teater och tv-jobb, och är kanske mest känd för sin 1990 BBC karaktär, broder Cadfael, den 11: e århundradet munk som åskådarplats som detektiv. till 1970-talet publiken, Jacobi var redan ganska igenkännbar. Sin roll i den BBC-produktion Jag, Claudius visar utbudet av hans talang. Han fick en British Academy of Film and Television Arts Award (BAFTA) för bästa skådespelare för rollen.

Däremellan Jag, Claudius och Cadfael Jacobi skröt en imponerande karriär. Hans arbete i Branaghs Henry V är välkänt. Jacobi agerade också i Branaghs hyllning till Hitchcocks Dead Again där han är tillräckligt humoristisk och potentiellt skurkaktig. Det kan vara rättvist att säga att Jacobi har tagit en sväng i många av Shakespeares stora manliga roller, både på scen och skärm. Han har varit i ett flertal produktioner av Hamlet , Richard II Richard III , Stormen , Much Ado om ingenting , Macbeth , och Othello .

Jacobi har ibland anpassats till några av de bästa teatern företag i England. Han var en del av National Theater Company från 1963-1972. Han var också en del av Royal Shakespeare Company 1. 982-1. 985. Jacobi samarbetat med Kenneth Branagh som en del av den nu har övergivits renässansen Theater Company.

Även Jacobi ofta tar sig tid roller, visar han sig vara härligt modern på ett gästspel i komediserien Frasier i en episod 2000 The Show Must Go Off . I rollen, spelar han den värsta Shakespeares aktör i världen, med upprepade praxis Hamlets död, som ständigt förvärras. Roll rönt Jacobi en Emmy för bästa gästspel i 2001.

Jacobis nya produktioner omfattar delar i filmerna Nannie McPhee och Evolution: Underworld . Han har också nyligen huvudrollen i dramadokumentären produceras av BBC2 Pinochet in Suburbia , och hade huvudrollen i pjäsen en resa kring min far som visade i Covent Garden i juli och augusti 2006. Jacobi har avslutat produktionen på en film med titeln Riddle spela Charles Dickens i en fiktiv mysterium om hans oavslutade sista roman. Riddle beräknas få svensk premiär under 2007.

Jacobi, tillsammans med Sir Laurence Olivier är en av endast en handfull aktörer som har blivit adlad status i både Danmark och England. Eftersom båda har spelat den legendariska Hamlet, med mycket beröm, är den danska utmärkelse förstått. Jacobi bidrag till brittisk teater, film och TV är betydande, och drottning Elizabeth II adlades han 1994. Samt vann flera Emmys och en BAFTA, Jacobi också fått Sir John Gielgud Award for Excellence in scenkonst från US National Press 1997.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.