Vem är Coco Chanel?

Även om du inte är en mode Maven, du kommer att känna igen namnet Coco Chanel. Född Gabrielle Chanel 1883, är Coco Chanel en av ikonerna i modedesign, särskilt känd för sin berömda Chanel dräkter, med kantighet knappen upp jackor och knä långa kjolar. Denna speciella designen har en plats i den amerikanska historien eftersom det var en av favorit klänning alternativ för Jackie Kennedy.

Coco Chanel föddes inte i ett mode familj, men istället föddes i fattigdom. I sin tidiga karriär, visade det sig att prestanda snarare än mode skulle bli hennes forte. Hon eftersträvade en kort karriär som sångerska nattklubb, där hon gav henne smeknamnet Coco, innan de söker modedesign.

Hennes första försök på modet var modevaror, utformning och /eller försäljning av hattar. Hon öppnade en butik i Paris 1913 och sålde några klädesplagg också. I sina tidiga år som designer, gynnade hon använder ull tröja, eftersom det var billigt att köpa och draperas vackert. Som stylist, byggde sin tidiga kläder mönster på antalet kvinnor kommer in i arbetskraften, och hennes kläder verkade huvudsakligen baserad på herrkläder nedskärningar. Hon också utformad för 1920 kvinnor som slutligen överger korsetter. I mitten av 1920-talet var känd Coco Chanel specifikt för inte bara hennes arbetande kvinna kläder utan också för "den lilla svarta klänningen" som nu de flesta kvinnor känner en garderob skulle vara ofullständig utan. Under denna tid, Chanel öppnade sin största affär i Paris på Rue Cambon. Den Chanel Bolaget är fortfarande befinner sig där idag. När andra världskriget drabbades Frankrike, särskilt med tyska ockupationen av Paris, stannade Coco Chanel designar åt gången. Känd för sina passionerade affärer med många män, en affär på den tiden nästan avslutade sin karriär för gott. En tysk spion och soldat, Hans Günther von Dincklage, hjälpt henne kvar i sitt hotell i Paris och Paris kunde inte lätt att förlåta Chanel för denna organisation och samverkan.

Känd för sin förmåga att återskapa sig själv, gjorde Coco Chanel slutligen en enorm sätt comeback när hon återvände till Paris från Schweiz 1954. Hennes nya framgångar kan vara särskilt hänföras till införandet av Chanel kostym, som blev populär genom att inte bara européer utan även av flera framstående amerikanska skådespelerskor, som Audrey Hepburn och Grace Kelly. Under sin långa karriär, är Chanel krediteras med flera "Firsts. " Hon var bland de första att lägga till tillbehör rader i hennes design hus, hon skapade parfym och smycken förutom kläder. Hon kan också ha uppfunnit och infört första bell-bottom byxor.

Coco Chanel aldrig i pension, och var fortfarande skapa och arbeta när hon dog 1971. Sedan 1983 har The House of Chanel träffande drivs av Karl Lagerfeld som fortsätter att följa henne diktat enkelhet stil inom mode. Chanel dräkter, som aldrig har gått ur stil, är i hög efterfrågan, särskilt om de är vintage skapelser av sin ursprungliga designern.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.