Vem är Boss Tweed?

Boss Tweed var en ökänd figur i New York politik som dominerade New York i mitten av 1800-talet, och i huvudsak kontrollerade partiet i staten New York under sina år vid makten. Han har ofta pekat på som en ikon av korruption och hänsynslöshet, och den framgångsrika åtal och fängslanden av Boss Tweed markerade en viktig vändpunkt i New York politik. Genom att undergräva Tweed och Tammany Hall, politisk maskin ledde han en stor del av den galopperande korruptionen i New York var slut, där scenen för en mer jämlik stad.

Tammany Hall faktiskt är äldre än William Magear Tweed, Tammany Hall skapades i slutet av 1700-talet som en mer allmän social club. Vid tiden William Tweed föddes, 1823, hade Tammany Hall fått en utpräglat politisk böjd, och som Tweed blev vuxen gick han Tammany Hall och började stiga i ledet genom hårt arbete och välplacerade mutor. På 1850-talet, där William M. Tweed i Förenta staternas kongress, återvänder till New York för att tjäna som senator och att sammanfalla hans växande politiska makt. Genom 1860-talet, William Tweed blivit Boss Tweed, och han hade fullständig kontroll över Tammany Hall. Han omgav sig med medhjälpare och assistenter, och började lura staden New York, till slut tar uppskattningsvis 100 miljoner dollar från stadens kassa. Boss Tweed åstadkommit detta genom "Tweed Ring", vilken innebar att alla stadens uppdrag tilldelades hans co-sammansvurna, och de i sin tur stoppade sina räkningar, skicka de extra pengarna Tweed väg. Förutom är en Mastermind på korruption, var Boss Tweed också mycket skicklig på politisk manipulation. Genom Tammany Hall, satsade han på en rad offentligt projekt som syftade till att vinna förtroende för de lägre klasserna, senare med sin lojalitet för att kasta val och se till att Tammany Hall höll ett strypgrepp på New York politik. Tammany Hall gav medlemmarna i arbetarklassen en hand, och förväntade absolut lojalitet i gengäld.

På 1870-talet började nyheter om Tammany Halls korruption att bryta, och med 1873, Boss Tweed fängslades för sin roll i korruptionsskandal, liksom många andra. Samtida föreslog att många människor inblandade i Tweed Ringen kom lindrigt undan, därför att fängsla alla inblandade i Tammany Hall skulle ha tömt gatorna i New York City. Regissör undkom kort fängelse, flydde till Kuba och senare Spanien, men han tillfångatogs och skickades tillbaka till USA, där han dog 1878.

Tammany Hall haltade längs ett par årtionden efter undergången Boss Tweed, spela en roll i New York politik så sent som på 1930-talet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.