Vem är Billy Graham?

anses av många i den amerikanska evangeliska gemenskapen vara den främsta evangelisten i världen i dag, har Billy Graham förtjänat respekt för många personer inom den kristna tron, liksom andra. Grahams okomplicerad syn på grunderna i kristen identitet, tillsammans med hans uppmaning av nyomvända att söka upp och stödja en lokal kyrka hem, har hjälpt honom att minister till personer över ett brett spektrum av konfessionella linjer. Påbörja sin predikan karriär i slutet av 1940-talet, Graham och hans verk fortsätter att inspirera ett stort antal människor i dag.

Born William Franklin Graham, Jr den 7 november 1918 Grahams tidiga religiösa utbildning i Associated Reformerta Presbyterian Church. Enligt flera källor, upplevde Graham en personlig religiös samtal vid sexton års ålder. Efter examen från high school, inskrivna Billy Graham i vad som idag är känd som Bob Jones University. Däremot fann Graham inställningen hos institutionen att vara alltför strikt och formalistisk. Medan han var nära att utvisning på grund av överträdelser av bestämmelserna i kollegiet, uppmanades Graham av Bob Jones, Sratt inte kasta bort sin gåva och att fortsätta formell utbildning som minister.

Överföra till vad som då kallades Florida Bible Institute 1937, fortsatte Billy Graham sina studier, trots att han så småningom examen i antropologi från Wheaton College 1943. Hans tid vid Wheaton var också en period då Graham centrala tolkningar av kristendomen stelnat, och bidragit till att scenen för hans mission. Billy Graham formellt blev ordinerad pastor i Southern Baptist Convention i 1939 medan han studerade vid Wheaton. Kollegiet var också där han träffade och gifte sig med sin fru och partner i ministeriet, Ruth Bell.

Under årtiondet av 1940-talet engagerade Billy Graham i ett antal av ministerposterna roller, bland annat ett radioprogram och som en av grundarna av det nationella kristna organisationen Youth For Christ. Han började också sin tid som resande predikant i både USA och ett antal platser i Europa. Vart Graham predikade, rapporterade lokala kyrkor ökningar av nya medlemmar, som predikanten uppmanas ofta nyomvända att söka en lokal kyrka och leva ut sin kristna förvaltarskap inom ett förbund gemenskap.

visserligen inte innehar ett stort antal grader i teologi, visade Billy Graham är en stark offentlig talare, och hade inga problem med att inspirera många personer för att göra ett åtagande om att den kristna tron. Slutet av decenniet såg Graham inrätta en serie möten tält väckelse i Los Angeles, Kalifornien som varade i fem veckor längre än ursprungligen planerat. Detta är ofta anses vara den punkt där Billy Graham verkligen blev en internationell siffra i världen av kristendomen.

Under de närmaste decennierna, reste Billy Graham utsträckning runt om i världen, hålla evangeliska korståg som tillät honom att komma i kontakt med miljontals människor. Det finns uppskattningar som under sin karriär, över två miljarder människor deltog i 48 korstågen att han som utförs av de första åren av det 21-talet. Hans direkta syn på grunderna i kristen tro och identitet ledde till Billy Graham upprätthålla vänskapliga förbindelser med en rad amerikanska presidenter, vilket gav honom det informella titeln "pastor till ordförandena. "

Billy Graham är en evangelist som har lyckats undvika skandaler och kontroverser som ofta har gemensamma med andra högprofilerade evangelikala och karismatiska ministrar under årens lopp. Grahams organisation förutsatt full information om sina finanser långt innan andra internationella ministrar kände behov av att göra det. Hans hängivenhet till sin hustru Ruth var konstant från dagen för deras äktenskap till hennes död i juni 2007. Eftersom han vägrade att gå in i konfessionella tävlingar för medlemmar, vädjade Billy Graham till personer över hela den kristna spektrum, inte bara den evangelisk sektorn i tron.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.