Vem är Beth Henley?

Beth Henley är en amerikansk dramatiker mest känd för sin lek Crimes of the Heart . Född i Jackson, Mississippi 1952, har hon vunnit ett antal priser i sitt liv, däribland Pulitzerpriset för Drama 1981. Hennes låtar fortsätter att vara väl mottagna och mycket populära, både yrkesmässigt och regionala scener över hela USA och resten av världen. från tidig ålder Beth Henley ägnades åt teatern, och när hon började på college vid Southern Methodist University i 1970-talet studerade hon teater och så småningom gav henne B. F. A. på detta område. Under sin studie där hon skrev sin första enaktare, Am I Blue , har producerats som på college. Efter examen började hon flyttade till LA för att satsa på en karriär i manusförfattning och dramatiker.

Henley skrev Crimes of the Heart 1978, och pjäsen vann Great American Play Contest, gav henne något ryktbarhet. Spelet fortsatte sedan att öppna på Broadway 1981, där den vann New York Drama Critics Circle Award för bästa nya amerikanska spela och Pulitzerpriset. På John Golden Theatre pjäsen sprang efter 535 föreställningar. Från den tidpunkten, var Henley karriär på väg, och hon fortsatte att skriva framgångsrika pjäser och filmmanus.

Crimes of the Heart är en mycket mörk komedi efter liv tre systrar och deras återförening i sin farfars hus i Mississippi. En av systrarna, Babe, har skjutit sin man, och under loppet av sin tid tillsammans de olika stammar av förbittring varje syster har kommit upp till ytan. Alla tecken presenteras i pjäsen brottas med sina egna brister och sina egna förflutna, och de tre kvinnliga leder vart försöker förena sina individuella Crimes of the Heart.

Beth Henley är känd för sina manusförfattning arbete och, med början 1986 har True Stories , som hon skrivit låten med David Byrne och Stephen Tobolowsky, främst som ett verktyg för Byrne och den Talking Heads "musik. Hon fortsatte med att skriva tre filmer av sig själv, Nobody's Fool och en anpassning av Crimes of the Heart 1986, och en anpassning av hennes lek Miss Firecracker 1989.

Under 1980 Beth Henley skrev tre mindre spelar, kölvattnet av Jamey Foster 1981, The oskulden Ball 1985 och Lucky Spot 1986, samt återgivning Am I Blue . Under 1990-talet skrev hon en rad populära pjäser, inklusive 1990-talet Abundance och 1995 är Signature . Det nya millenniet ledde till en liten förändring i stil med 2000-talet Family vecka och 2006's Ridiculous Fraud . Hennes arbete fortsätter att spela med teman dolda liv och tidigare skador, och ofta integrerar dessa teman i form av mörka, kvick komedier. Holly Hunter har arbetat mycket med Henley, framför allt i filmversionen av Miss Firecracker , men även på scenen i sex av hennes pjäser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.