Vem är Beatles?

The Beatles är, förmodligen, alla tiders mest kända och populära band i ordet. Även koncernens kommersiella inspelning karriär sträckte sig bara sju år, från 1963 till 1970, är de fortfarande den bäst säljande bandet genom alla tider i historien i USA, och har sålt mer än en miljard album världen över.

The Beatles 'lineupen bestod av Paul McCartney, John Lennon, George Harrison och Ringo Starr. En första version av bandet, inklusive McCartney, Lennon och Harrison började först spela tillsammans år 1957, medan musikerna var i gymnasiet, men bandets sista lineupen blev inte fullständig förrän Starr gick med i bandet 1962.

Även om Beatles inledningsvis haft framgångar i England, men de hade inte det stora i USA fram till 1964 framträdande på The Ed Sullivan Show . Efter deras framträdande på utställningen, ett fenomen som kallas "Beatlemania" inträffat-flickorna började samla sina album och minnessaker det med besked, och många tonårspojkar imiterade deras utmärkande pageboy hårklippning.

Den första album som The Beatles var fulla av catchy pop tunes, men musikerna började snart experimentera med sitt sound. Deras 1966 album, Revolver var ett ambitiöst sonic experiment som ingår blues och världsmusik. Följande album, Sgt. Pepper's Lonely Heart's Club Band var ännu mer innovativa och ofta hyllas som det bästa albumet någonsin av kritiker runt om i världen.

År 1969 beslutade medlemmarna i Beatles att gå skilda vägar. De spelade en sista konsert i London på taket av Apple Records byggnad, som till stor del fanns med i deras videodokumentär, Let it Be. The Beatles sista album, Abbey Road släpptes 1969. Efter att Beatles splittrades, var och en av bandmedlemmarna följde separat kreativa banor. Paul McCartney bildade bandet Wings med sin fru, Linda, de inspelade flera hitlåtar, däribland "Live and Let Die", som täcktes senare av Guns 'n Roses. John Lennon nått stora framgångar som soloartist, med klassiska låtar som "Imagine". Tragiskt dödades han av ett besatt fan, Mark David Chapman, 1980. George Harrison spelat in flera soloalbum under åren, och dog i cancer 2001.

är The Beatles känd som en av världens mest inflytelserika band, och är ofta spelas på stationer classic rock radio idag. Nyare band, bland annat Oasis, har nått stora framgångar genom att kopiera Beatles 'sound. Visserligen ofta imiterade, kreativitet och skicklighet att Beatles kommit till rockmusik har aldrig fått efterföljare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.