Vad är optimist?

En optimist är en person som engagerar sig i positivt tänkande, eller "titta på den ljusa sidan" saker. Optimism är utsikterna att bra saker kommer att hända, även om situationen inte kan förefalla helt positiva för tillfället. En optimist är motsatsen till en pessimist.

Även en pessimist fokuserar på de negativa aspekterna av en situation fokuserar optimist på de positiva aspekterna. Den half-empty/half-full glas är ett klassiskt exempel på skillnaden mellan optimism och pessimism. Den optimist ser glaset som halvfullt när han eller hon inser att det fortfarande finns ett halvt glas någonting kvar. Den pessimist, å andra sidan kommer se samma glaset som halvtomt när han eller hon kommer att koncentrera sig på vad som saknas eller inte längre i glaset.

Sir Winston Churchill var en självständig beskrivs optimist . Han sa "För mig själv är jag en optimist-det verkar inte vara mycket användning är något annat. " Optimister tenderar att vara mer öppna för möjligheter som, till skillnad pessimister, tenderar de att inte rabatt något som kan finnas. Helen Keller noteras som säger att "Nej pessimist någonsin upptäckt hemligheten av stjärnor eller seglat en outforskad mark eller öppnat en ny dörröppning i den mänskliga anden. "

Men optimisterna har fått kritik för att sätta så mycket av en positiv vinkling på saker som de kan undvika verkligheten. Uttryck som "Se världen genom rosafärgade glasögon" eller "som har huvudet i sanden" kan sägas om optimister som verkar tro att något är positivt, då kanske det inte är. Daniel J. Keardon krediteras med kommentaren att "På lång sikt kan pessimist få rätt, men optimisten har en bättre tid på resan. "

Men optimisterna är i regel inte passiv i att vilja situationer vara det bästa de kan vara, men sade att tenderar att inta en proaktiv strategi för att göra saker bättre. Studier visar att optimisterna har en lägre risk för depression än pessimisterna och tenderar också att ha bättre allmän hälsa. Optimister sägs också ha bättre kompetens att hantera eftersom de tenderar att inse vad de kan kontrollera och vad de kan inte hjälpa till att göra deras liv mer positiv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.