Vad är en städerska?

En städerska, på brittisk engelska, är en städerska. Normalt har en städerska en etablerad veckoschema, komma in på en viss dag att städa och göra lätta hushållning och sedan lämnar igen. I många fall har hon fått en nyckel för att göra det lätt för henne att komma in och ut. En städerska kan också kallas en STÄDERSKA. För alla som har läst brittiska romaner från mitten av-20-talet, är detta ord utan tvivel känner till, och även om det inte är lika stor utsträckning idag, charwomen säkert fortfarande existerar.

Ordet "röding" i "städerska" kommer från Mellanöstern engelska, och det betyder "knepig", så en städerska är bokstavligen en syssla för kvinnor. De uppgifter som utförs av en städerska varierar beroende på det avtal som hon fyller med sin arbetsgivare. Vilket är fallet vid anställning av någon form av rengöring person, är det en bra idé att prata med en städerska om förväntningar att hon presterar som förväntat. Vissa charwomen kommer specifikt att vägra att utföra vissa uppgifter, och veta om det redan innan det kan vara mycket användbara.

Charwomen kan rengöra strukturer i alla storlekar, från lägenheter till företag, och de kan arbeta för företag som erbjuder piga tjänster eller på egen hand. Fördelen med att anställa en städerska från ett företag är att städning vanligtvis garanteras, även om din städerska är sjuk, eftersom någon kan fylla i. städföretag är också bundna och försäkrade, om något är skadat eller stulet. En städerska som arbetar självständigt kan erbjuda lägre priser. Det finns flera sätt att hitta en städerska. Bolag i allmänhet anges i allmänna kataloger, och du kan även hitta oberoende charwomen i telefonkataloger och kataloger på nätet. Vissa tycker om att ta ut annonser för att leta efter rengöring hjälp, medan andra förlitar sig på word of mouth. Om du bor i hyreshus, kan du be närliggande hyresgäster om de använder en städtjänst, eftersom tjänsten kan erbjuda en uppgörelse om städning, eftersom din lägenhet ska vara lämpligt placerade.

Förutom regelbundna VECKOLÖN många charwomen också få tips, särskilt när de utföra fler uppgifter som en tjänst eller artighet. Det är också tradition att spets ordinarie personal på semester, som ett sätt att tacka personalen för deras tjänster. Stället för ett tips på semester, är det också lämpligt att ge en liten gåva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.