Vad är en föredetting?

En föredetting är någon som en gång hade berömmelse och popularitet, men detta sker inte längre. Det finns en mängd olika situationer som kan orsaka någon att bli en föredetting, allt från att förlora den fysiska egenskaper som krävs för popularitet i bild industrier som i filmvärlden att begå en oerhörd handling som leder till omfattande social utstötning. En föredetting liv kan vara ganska deprimerande, som han eller hon kan lockas att återuppleva storhetstid som inte kan återvinnas.

Kändisar och politiker löper störst risk att bli har-Beens på grund av den höga Profil liv som de leder. När människor ständigt är under granskning av media och fans, kan det bli allt lätt att glida upp och vände en ibland lyckade och framgångsrika karriär i ett minne blott. En föredetting ses som inte längre är intressant, populär, framgångsrik, eller värdefullt i samhället, och han eller hon kan komma att internalisera dessa idéer, upplever depression som följd.

Termen "föredetting "används också för att beskriva människor som upplevde popularitet tidigt, och sedan förlorade den. Människor som är mycket populär i high school eller college, till exempel, har ibland blivit-Beens senare i livet, eftersom människor runt dem att växa och mogna, blir intresserade av talanger och förmågor av andra. Sådana har-Beens ibland används som foder till romaner, blir siffrorna hån när de kämpar för att klara av sin nyvunna bristande popularitet eller relevans.

För människor som lever på grundval av bilden, till exempel som modeller och filmstjärnor, risken för att bli en föredetting är mycket verklig. Det kan vara svårt att vända en bildbaserad karriär till något mer stabilt och långsiktigt, så många aktörer och modeller ses enbart som vackra ansikten. Aktörer kan försöka filial ut i produktion och filmskapande, medan modeller kan experimentera med sin egen mode linjer och märkesvaror konsumenten i hopp om att kapitalisera på sitt namn tillräckligt länge för att förgrena sig till yrken som grundar sig på något annat än sitt utseende.

Politiker kan också kämpar med spöke att bli en föredetting. Misstag som gjordes tidigt i livet återkommer ofta till förfölja människor under loppet av en politisk karriär, i synnerhet när de blir kända, eftersom alla möjliga försök kommer att göras för att muddra sådan information ur det förflutna. Om en politiker kommer att ses som opålitliga eller brister i moraliskt, hans eller hennes karriär är i huvudsak över.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.