Vad är en familj?

Personer som reser till andra länder kanske inte vill spendera sin tid med en guidad tur från turist myndighet, och de kanske inte vill bo i en kedja av hotell. I vissa länder kan denna önskan att få uppleva det "riktiga" kulturen uppnås genom en värdfamilj. En hemvistelse innebär att resenären bor hos en familj under åtminstone en del av hans eller hennes resa. Detta gör det möjligt för en resenär att uppleva livet som det levs dag till dag i värdlandet. En hemvistelse kan ofta ordnas genom en resebyrå eller via webbplatser som specialiserat sig på att kombinera familj och resenärer. En resenären söker en värdfamilj först upplysas om resebyrån av hans eller hennes personliga preferenser. Är han en rökare, till exempel? Är han vegetarian? En observant Judisk? Allergisk mot djur eller vissa livsmedel? Egenskaper som dessa bör beaktas vid matchning en värdfamilj och en gäst. Resenären bör också komma ihåg att han besöker landet för att absorbera en del av sin kultur, och så bör förvänta sig att prova nya saker i hans värdar "hem. En värdfamilj kan vara en stor upplevelse om resenären följer några enkla riktlinjer. Först måste han kunna ta del av tullen i det land han besöker. De flesta värdfamiljer kommer att vara toleranta mot vissa felsteg, men resenären ska se till att han är medveten om grundläggande artighet såsom att ta bort sina skor innan ett hem i Japan. Artighet i varje land är en nyckel till att göra vistelsen lyckligt.

För det andra bör en resenär anländer aldrig på en familj utan någon present till värdarna. En flaska vin eller en gåva av choklad är välkomna, liksom minnessaker från besökarens land, som vykort, eller pennor och muggar med sitt tillstånd eller företagets namn på dem, till exempel.

För det tredje bör en resenär komma ihåg att detta är ett hem, inte ett hotell. Room service finns inte. Han ska göra sin egen säng varje morgon, för att erbjuda hjälp med disken eller tvätten, och så vidare. Beroende på land, kan värdar vägra honom att hjälpa till, men de kommer att uppskatta erbjudandet. Utsträckning som möjligt bör en resenär deltar också i familjens aktiviteter. Utsträckning som möjligt, bör han aldrig ett hinder för värdarna "vanliga rutin.

Studenter har ofta möjlighet att delta i en värdfamilj som en del av ett akademiskt program , och de är ofta minnesvärd. En hemvistelse öppnar ett fönster in i en annan kultur som få andra erfarenheter kan. Det är en win-win situation där alla lär sig något nytt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.