Vad är en böhmisk?

En bohemiska är en person som bor en konstnärlig livsstil, placering frihet att uttrycka sig själv framför alla andra önskemål, inklusive tillgångar, social överensstämmelse och status. Begreppet har sitt ursprung i Frankrike under den 19: e-talet på grund av tillströmningen av trodde zigenare att resa från Tjeckien, Böhmen. Begreppet blev snabbt generalisera, dock tyder på en livsstil snarare än en nationalitet. I USA, speglade Beat generation av 1950-talet och hippies från 60 bohemen subkultur på många sätt.

författare, konstnärer, kunde poeter, musiker och filosofer ofta hittas ledande bohemiska livsstil 19th century Paris, Frankrike. Droger, alkohol och en friare inställning till sexuella uttryck ansågs vara en del av subkultur. Ofta saknas pengar, Bohemians vanliga boende i äldre avvecklat delar av staden. Detta kan ha lett till uppfattningen att de inte alltid personligen välskött. Icke desto mindre tankeväckande och uttrycksfulla livsstil det utan sociala begränsningar fortfarande en romantisk föreställning som varar.

Idag är någon som leder ett icke-traditionella livsstil kallas ofta för en bohemisk, särskilt om ett överväldigande behov av att uttrycka sig själv genom konsten närvarande. Det möjligheter att göra det lättare för en icke-traditionalist att lyckas utan som överensstämmer med samhällets och företagens krav. Med tanke på talang och driv, många som anser sig Bohemians kan mycket väl hamna rik som ett resultat av deras egen uttrycksfull konst. Detta har resulterat i vad vissa kallar borgerliga bohemiska eller Boho : en bohemisk med pengar och status.

Ofta bohemiska samhällen kommer att poppa upp ett mångsidigt befolkade områden där hyran är billig och yttrandefriheten är hög. Den bohemiska inslag kan även föryngra en gemenskap, oavsiktligt köra upp fastighetsvärden. Några områden i USA som är hem till bohemiska samhällen idag omfatta Venice Beach, California, Austin, Texas, Greenwich Village, New York, och de franska kvarteren i New Orleans. Av de många internationella bohemiska samhällen, Amsterdam, Nederländerna, Budapest, Ungern, och Mile End i Montreal, Kanada kurs högt på den omfattande listan. En välkänd skildring av en bohemisk karaktär i bio kommer från James Cameron's 1997 blockbuster, Titanic . I filmen, fiktiv karaktär Jack Dawson , spelad av Leonardo DiCaprio, är en resande konstnär. Jack befinner sig ombord på fartyget efter att ha vunnit passage i en minut kortspel innan Titanics avgång på sin ödesdigra jungfrufärd. Den rullning bohemiska uppfyller socialt begränsade Rose DeWitt Bukater , spelad av Kate Winslet. Jack bohemiska livsstil lockar unga Rose, vars liv blir radikalt ändrats som en följd.

Trots en tvekan pragmatisk betoning på pengar och framgång i vårt nuvarande ekonomiska era förblir bohemiska livsstil ett förebud om något mystiskt saknas från ett företags-fed samhälle. Kanske är det engagemang för ett inre fokus som sträcker sig förbi själva de uttryck för konst och filosofi som är underbyggnad av en stiftelse som förenar snarare än skiljer. Oavsett skäl, frihetsälskande bohem med rinnande excentriska kläder, okonventionella idéer och unikt personligt uttryck fortsätter att berika kulturer över hela världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.