Vad är en TIGGARE?

En TIGGARE är en tiggare, eller någon som är beroende av välgörenhet av andra för överlevnad. "TIGGARE" främst är en amerikansk slang sikt, och det är ofta förknippat med aggressiva tiggeri taktik. Många besökare till amerikanska städer har interagerat med panhandlers, som ofta är medlemmar av hemlösa samhället. Tiggare i allmänhet är en urgammal del av det mänskliga samhället, och de behandlas på olika sätt beroende på var de befinner sig i världen. I USA, många människor ogillar panhandlers. Detta beror ofta på en brist på förståelse för hemlöshet, psykisk sjukdom, och andra faktorer som kan leda någon att vända sig panhandling. Panhandlers ofta höra att "få ett jobb" och de kan missbrukas av allmänheten så ofta som de erbjuds välgörenhet. Panhandlers ges också ett dåligt rykte av personer som använder aggressiva eller tvivelaktiga taktik för att få pengar från förbipasserande. En aggressiv TIGGARE kan vara stationerade i närheten av en bank eller uttagsautomat, eller i närheten av en kyrka i hoppet om att vädja till de generösa traditioner som förknippas med många religioner. Människor kan också skrika eller dra på förbipasserande i ett försök att tvinga donationer från dem. Vissa panhandlers kommer att följa människor, håna små donationer, eller ställa upp i närheten av en exklusiv affärer i hopp om att pressa företagets ägare att betala dem att lämna.

Självklart kan panhandlers vara mindre aggressiv. Många av dem sitta stilla i dörröppningar eller i andra offentliga utrymmen med handgjorda skyltar som är tänkta att överklaga till mänskligheten av förbipasserande. Några stolta över att skapa kvick tecken som kan hänvisas stereotyper om panhandlers, liksom tanken att alla panhandlers använda sina insamlade medel för att köpa alkohol och droger. Vissa kan också använda teknik som ber om pengar på tvären, som hävdade att de behöver pengar till en buss eller frågar efter en måltid. I vissa kulturer, tiggare faktiskt faktiskt spela en viktig social roll. I både hinduismen och islam, till exempel, är kärleken till tiggare som krävs för alla människor av tro. Genom att donera pengar till tiggare, kan de troende fylla en viktig hyresgäst av sin religion, vilket ökar chansen att de kommer att släppas in i paradis eller reinkarneras i en bra kropp, beroende på tron. I vissa fall kan en tiggare vara någon som har tagit ett löfte om fattigdom och valt att leva som en tiggare för en viss tid.

Beslutet att donera eller inte till en TIGGARE är bara dina. Du kan välja att stödja välgörenhetsorganisationer som erbjuder hjälp till de hemlösa i form av måltider, boende och sjukvård, snarare än att ge pengar till en TIGGARE direkt. Du ska inte låta aggressiv taktik att BRUTAL dig att donera, men du kanske fundera på att de flesta panhandlers anländer i sina situationer på grund av en olycklig serie händelser som en dag skulle kunna hända dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.