Vad är en Silent Key?

En tyst nyckel är en avliden amatörradio operatör, i allmänhet tyst nycklar identifieras med samtal tecken framför sitt namn. "Nyckeln" är en hänvisning till telegrafen nycklarna historiskt används för att överföra information, och även om telegrafen viktiga är nu till stor del föråldrad, är dess status så välkända att de flesta i amatörradiotjänster samfundet förstår referensen. När en tyst nyckel identifieras, hans eller hennes anropssignal brukar släppas ut i poolen tillgängliga samtal tecken.

radioamatörer har funnits i huvudsak så länge radio själv. De sänds i allmänhet på speciella frekvenser som har utsetts för användning av amatör samhället, och de kan använda radion i en mängd olika sätt. Vissa människor hålla informella nyheter visar, samtala med personer på två-vägs frekvenser, eller sprida information som inte kan vara tillgänglig från andra källor. Många håll officiella licenser och utsedda anropssignaler. När en amatör radiooperatör dör, det kan ta lite tid för resten av samhället att bli medveten om att han eller hon nu är en tyst nyckel. I vissa fall, vänner eller familjemedlemmar till den avlidne kan meddela detta, och i en tid präglad av Internet, har det blivit mycket enklare. I andra fall kan en förlängd period av radiotystnad snabbt någon att titta på dödsannonser eller nyhetsinslag som kan avslöja radiooperatör öde.

radioamatörer kan också bli ganska vänskapliga med varandra, även om de aldrig mötas personligen. Det är inte ovanligt att hålla en minneshögtid över radion, eller att skriva ut en dödsruna eller hyllning till en tyst nyckel i en radio operatörernas nyhetsbrev. Hyllningar till tyst knapparna kan också innehålla information om sina liv bortom radion för att humanisera dem för fans som bara kände dem som röster. Du kan höra ett tyst nyckel kallat SK i Morse koden, även om "SK" kan också vara tecken på "sista sändning. " Vissa radiooperatörer aktivt hålla ögonen upp för tyst nycklar, så att de kan slå ned på den åtråvärda inbjudan tecken när de är tillgängliga.

De flesta radioamatörer entusiast klubbar uppmuntra sina medlemmar att lämna in rapporter om tysta nycklar, så att dessa rapporter kan skrivas ut igen till förmån för samhället. Statliga organ som övervakar utfärdandet av licenser kan också få blanketter för rapportering av en tyst nyckel så att hans eller hennes anropssignal kan frigöras för att användas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.