Vad är en Scenester?

Scenester är en slang term som används för att beskriva en person som medvetet försöker att passa in i en specifik kulturell scen uppbyggd kring musik, film, konst, eller någon annan genre. Även kallat en scen barn, är en Scenester känd för efter modetrender, inställningar och attityder för deras arbete i grupp i den större scenen som en helhet.

Liksom punk förflyttning av 1980-talet Scenester rörlighet är också förknippat med en distinkt mode och övergripande utseende. Till skillnad från punk motkulturen, som används slet kläder som ett tecken på politisk protest mot kapitalismen, Scenester mode i allmänhet anses vara en form av pastisch i jämförelse saknar den målmedvetna uttalande punk mode. The American Apparel Varumärket är ett populärt val bland många scenesters, liksom andra 80s style kläder, till exempel svart och vit rutig eller randigt mönster och ironiska t-shirts. Under senare år har popkonst makeup och hår också bli associerade med Scenester hopen, mixa och matcha djärva färger såsom elektriskt blått, rött och lila.

Socialt nätverkande webbplatser som MySpace och Facebook har hjälpt scenesters hålla uppdaterad på scenen och möta andra likasinnade. Sociala nätverk, i synnerhet bistår mindre, Indie scener i främjandet av den senaste musiken, konsten och kulturevenemang vanligtvis i närvaro av en Scenester.

En fraktion av Scenester rörelse den raka kanten livsstil, ofta antagits av en person som har en specifik kulturell scen, men föredrar att avstå från vissa av de metoder som kan följa med den såsom droger, alkohol eller lösaktig sex. En straight-edge Scenester kommer ibland själv identifiera sig med ett bälte eller andra klädesplagg markerade med ett X eller siffran 24. The straight edge-rörelsen och självidentifikation tros ha uppkommit med minderåriga band spelar på handelsplatser som nekat dem tillgång till alkohol, och därför märkt någon under rättslig dricka ålder med ett X på baksidan av handen. Idag finns det ibland en spänning eller utslagning bland scenesters och raka scenesters kanten, tillsammans med "wanna-be" scenesters som kanske inte är bekant med musik eller annan genre förknippas med en viss scen, men ofta närvara vid utställningar och evenemang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.