Vad är en Carborexic?

En carborexic är någon som har utvecklat en intensiv nivå av besatthet leva på ett miljövänligt sätt. Detta begrepp är en kappsäck av "kol" som i "koldioxidutsläpp" och "anorektisk," en ätstörning där människor försöker att äta så lite som möjligt. Vissa personer anser att carborexia visar en ohälsosam nivå av besatthet, medan människor är starkt åtagit sig en miljövänlig livsstil kan hävda att en carborexic är helt enkelt så förtjust i att bry sig om miljön. Du kan också höra carborexia kallad greenorexia "eller" djupa gröna, förseende av slang begreppet "grön" för att beskriva miljövänlig verksamhet. Många människor växer medvetna om att miljön står inför en mängd problem, varav några är stora, som en följd av mänsklig verksamhet. Rutiner som återvinning, energieffektivisering, och är generellt sett mer medvetna om miljön är allmänt uppmuntras, men en carborexic tar dessa metoder till en ny nivå. Till exempel, många människor återvinna burkar, flaskor och annat material . En carborexic inte bara återvinner, men jagar genom soporna för andra människor att ta bort återvinningsbart avfall, se till att de inte skickas till deponi. Många människor har för vana att vända sina lamporna när de inte används, medan en carborexic kan stänga av de viktigaste brytaren när han eller hon lämnar huset, se till att ingen energi används.

medan han bodde på ett miljövänligt sätt är förvisso lovvärt, när besatthet blir allt för tidskrävande och människor göra val som är extremt obekväma och personligt komprometterande, får folk karakterisera en önskan om att leva grönt som ohälsosam. För att till exempel vägra besöka en döende familjemedlem eftersom det skulle kräva att flyget skulle förmodligen ses som en orimlig uppoffring. Vrida ner värmen på vintern för att spara energi är rimligt, men lämnar värmen bort och orsakar familjemedlemmar att bli sjuk är kontraproduktiv.

Oron carborexia är att människor kan bli så fokuserade på små detaljer som de missar den stora bilden. Carborexics kan också hota personer som just har börjat försöka att tänka på frågor som förbrukning av energi och resurser, och någon kan se en carborexic som en modell för "ideal" beteende och ge upp på företaget, motiveringen att de inte är villiga att organisera sina liv gröna levande. Carborexics kan också vara väldigt nedlåtande, vilket tyder på att om människor "verkligen brydde sig" om den miljö de skulle välja en carborexic livsstil, och bortser från det faktum att alla inte har förmågan att göra det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.