Vad är Generation Y?

Generation Y refererar till den befolkningsgrupp i USA födda från någonstans runt 1976 till omkring 2000. De kallas ibland echo boomers eftersom vissa av dem är barn till baby boomers. Å andra sidan kan en del Generation Y barn, särskilt de som är födda i slutet av 1980 eller senare, vara barnbarn till baby boomers. Andra namn för denna grupp är Millennials, Internet Generation, och den förkortade Gen Y eller Gen YERS. Det finns några nyckfulla definiera Generation Y, eftersom den kan omfatta två generationer. Ett barn som föds under 1976, förmodligen till en sann baby Boomer, kunde lätt ha ett barn födda 1996, 20 år senare. Det finns ingen officiell konsensus i början eller slutet sikt av Generation Y, och begreppet kan betraktas som en nedsättande ett, precis som termen Generation X används ibland i negativ bemärkelse. Eko Boomer kan vara korrekt, eftersom den verkliga ökningen av födelsetalen som definierar många stora barnkullar få ett barn är mycket mer begränsad. Denna ökning av födelsetalen, närmar nivåer de senaste åren av babyboom definieras som mellan 1989-1993, en mycket mindre spännvidd att det som definierar Gen Y.

Alla befolkningsgrupper tenderar att vara tjärat med generaliseringar, några exakta, och vissa saknas helt märket. Denna grupp har kallats oförskämd, vedergällning, och benägna att barnfetma och narkotika-och alkoholmissbruk. Förvisso, några Generation Y barnen kan ha dessa problem, det är en grov missuppfattning att föreslå detta gäller för alla barn i 24 år span. Det skulle också vara för tidigt att göra entydiga uttalanden om denna generation, eftersom den yngsta medlemmar kommer inte att nå sin preteen år fram till 2010. Vad kan man säga om denna grupp som inte på något sätt nedsättande är att de är den första gruppen att komma till ålder på samma sätt som Internet började helt blomma. De är alltså bekant, ofta från barndomen, inte bara Internetsurfning, men även alla gadgets som har kommit med på det. Mobiltelefoner, elektroniska arrangörer, trådradio, hundratals TV-stationer, och många fler saker folk födda före denna period skulle kunna tänka sig nyheter är bara den grundläggande häftklammer i tillvaron för en generation Y barn eller unga vuxna.

Därför annonsörer Gen Y grupp särskilt inriktade på denna publik och ser dem som värdefulla dagens konsumenter eller snart kommer att konsumenter. Som en marknad, kan denna grupp ha en betydande inverkan på utgifterna, eftersom 76 miljoner människor hamnar i Gen Y kategorin. Andra trender som Generation Y tycks ha påverkat är saker som PG-13 rating, något som endast har funnits under de senaste åren. Film tillverkare strävar ofta för PG-13 rating, eftersom detta innebär att de ska locka Gen Y publiken, som till största delen entusiastisk biobesökare och konsekvent spenderar på bio.

När Generation Y människor ses i ett negativt ljus, verkar detta vara en diskussion om att de kommer att omfatta en betydande del av arbetsstyrkan lika sista efterkrigsgenerationen slå pensionsåldern 65 år. Om social trygghet sitter på plats, kommer Gen YERS vara de betalar in i systemet. Med färre folk faktiskt går i pension vid den åldern, konflikt mellan den sista efterkrigsgenerationen och Gen Y folk kan säkert uppstå kring konkurrensen om arbetstillfällen. Oro kan också förekomma om att lämna landet i händerna på en grupp som många negativa generaliseringar existerar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.