Som var Max Factor?

Max Factor var en innovativ makeup företagare som hade sina glansdagar under de gyllene åren av Hollywoods filmstudio system. Han föddes Max Faktor 1877 i Lodz, Polen, och började arbeta som lärling perukmakare och skönhetssalong när han var endast 9. När han var i tidiga tonåren flyttade han till Berlin för att arbeta för en frisör som heter Anton.

Senare, när han var 14 flyttade faktor till Moskva för att arbeta med skönhetssalong för den kejserliga ryska Grand Opera och senare utförde sina obligatoriska service i fyra år i den ryska armén. När han skrevs ut öppnade han sin egen kosmetika affär i R'azan, Ryssland. En medlem av teater truppen stannade på vägen till en prestanda för den kejserliga familjen och inbjudna Factor längs. Den ryska kejserliga hovet var bra för hans affärer, men hofmännen hade strikt kontroll över sitt liv. Han gifte sig i hemlighet och far till tre barn. 1903 rymde han från Ryssland med sin familj och kom till St Louis, Missouri. Längs vägen ändrades stavningen av sitt namn från "Faktor" till "faktor. "Hans fru dog inom några få år som anländer till USA.

Factor gift två gånger innan han flyttade familjen till Kalifornien för att kunna dra fördel av den växande filmbranschen. Han öppnade en peruk och kosmetik butik i Los Angeles. inspirerade att hitta en ny typ av makeup när han märkte att den typ av aktörer som används knäckt och såg illa ut på film, utvecklade han en ny makeup bas som snabbt blev populär bland tyst filmstjärnor.

Efter Hans tidiga framgångar, utvecklade han ett antal produkter som tillgodoses av filmstudion, inklusive falska ögonfransar, naglar emalj och Pan-Cake makeup, som fortfarande är i produktion idag. Han var i efterfrågan som en makeup artist och utvecklat Clara Bow varumärke bee-stack läppar och Joan Crawford's "smear" av läppstift. Factor's smink affär var den går till butiken för skådespelerskorna i Hollywood och var stjärnor som Jean Harlow, Claudette Colbert, Bette Davis, Judy Garland och många fler.

Max Factor dog 1938, men hans son Frank ändrade sitt namn till Max för att behålla kontinuiteten i företaget. Bolaget fortsatte med att producera ett antal minnesvärda produkter, inklusive green smink som används för Wicked Witch of the West i The Wizard of Oz , en av de första outplånliga läppstift, och den första concealer. Max Factor hade ett antal minnesvärda reklamkampanjer featuring berömda skådespelerskor som använde företagets produkter.

Företaget börsnoterades i början av 1960-talet och såldes i början av 1970-talet. Namnet är numera ägs av Procter Gamble och finns på apotek i hela USA. Några av Max Factor arvingar fortfarande i kosmetika affärer. Hans barnbarnsbarn Dean och Davis Factor skapade den populära Smashbox smink linje.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.