Vem är drottning Boudicca?

drottning Boudicca var en keltisk krigare och ledare som nästan lyckats driva Rom från de brittiska öarna under det första århundradet. Hon är en känd figur i brittisk historia, och en anmärkningsvärd staty till hennes ära finns i London nära Houses of Parliament. Många har stora idol drottning Boudicca som en krigare-drottningen som står som en stark kvinnlig figur i antikens historia.

Enligt tillgänglig historisk information, drottning Boudicca var gift med kung Prasutagus, som styrde över Iceni stam östra England. Oavsett om hon var en medlem av denna stam är föremål för diskussion, eftersom många kelterna gjorde äktenskapliga allianser med varandra. I alla fall, beskrivs hon som en mycket intelligent och ovanligt grymma rödhårig, och många biografer kommenterade att hon också var ovanligt lång. När kung Prasutagus dog, testamenterade han riket till drottning Boudica och hennes döttrar. Däremot ville romarna igen inte kommer i stället att försöka ta över Iceni, och regionen, för sig själva. Drottning Boudica och hennes döttrar hade missbrukat i händerna på romerska tjänstemän och soldater, i vad som visade sig vara ett mycket oklokt politisk humör, eftersom Boudicca svarat med ilska, mobilisera ett urval av kelterna i det som kom att kallas Iceni Rebellion .

Drottning Boudica och hennes styrkor attackerade London, Colchester, och flera andra platser, kör romarna tillbaka och tvingade många att dra sig tillbaka till fastlandet. Den romerske kejsaren ansåg även tillbaka från Storbritannien under Iceni upproret 60-61 CE, men han var avskräcks. Under ledning av guvernören, som romarna en monter, slutligen besegra de brittiska styrkorna och säkra deras styre över de brittiska öarna.

Enligt legenden drottning Boudicca förgiftat sig så att hon inte skulle fångas av romarna efter nederlaget av stammarna. Detta hade varit förståeligt med tanke på hennes tidigare missbruk i händerna på romerska myndigheterna. Drottning Boudica försvann faktiskt från historiska minnet kort, och akademiker unearthing konton under renässansen, vilket var inledningen på den glorifiering av den berömda ledare, i den viktorianska eran i England nådde förhärligande drottning Boudicca sin höjd, och hon anses vara en varaktig kulturell symbol med många moderna britter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.