Vem är Zachary Taylor?

Zachary Taylor var tolfte president i USA, som serverar en kort sikt 1. 849-1. 850. Han var den andra presidenten att dö i ämbetet, och orsaken till hans död är något debatteras. Somliga föreslår han hade kolera eller matförgiftning, medan andra hävdar att han dog av värmeslag. Det har även förekommit en debatt som han kan ha blivit förgiftad med flit, men få bevisningen till stöd för denna teori.

Trots serverar en kort period som president, främjas Zachary Taylor några viktiga lagstiftning, aktivt uppmuntra Kalifornien för att söka tillstånd status. Genom att göra så, rasande han sina kolleger sydstatare, eftersom kalifornier skrev en konstitution som underkändes slaveri. Zachary Taylor var en slav ägare, men han gjorde inte nödvändigtvis vill se slaveri utvidgas. Medlemmar i södra USA var så arg på Taylors åtgärder de hotade utbrytning, som Taylor svarade genom att hota att hänga någon som verkligen gjorde uppror mot USA.

Denna åtgärd i livet president Zachary Taylor är en bra exempel på den typ av människa han var. Han var bestämt tuff, med en 40-årig militär karriär innan vinna ordförandeskapet. Han var känd under sitt smeknamn, "Old Rough and Ready" och han verkade ha blixtsnabba insatser, ibland av våldsam eller åtminstone hotade. Han fick faktiskt det smeknamn från sin något ovårdade utseende samtidigt som tjänstgör inom militären på 1830-talet. På det militära, en karriär som började 1808 när han var 24, deltog han i många av de stora militära åtaganden mot indianerna. Bland dessa fanns 1812 års krig, The Black Hawk-kriget, och det andra Seminole kriget. Zachary Taylor gjorde ingen hemlighet av aversion indianer, och stödde rätt bosättarna att ta Native American mark och rätt att USA kraft indianer från deras mark. Han var en mycket aktiv militär, bli en militär hjälte för konststycken tapperhet och framgång i strid. I politiken var Zachary Taylor nominellt av Whig Party, men hans ordförandeskap besviken Whig politiker. Zachary Taylor skulle vägra att ledas av Whig vägledning, i egenskap av sitt eget samvete och endast passerar Whig lagstiftning som han själv höll med. På grund av Taylors Whigs trohet, och medan han fortfarande tjänstgör i militären, höll president Polk honom utnämningar som var långt borta från centrum av politiken. Polk hämmades också av Taylor utseende och ovanligt sätt att styra sina män.

i sitt privatliv, var gift Zachary Taylor till Margaret Mackall Smith. Tillsammans hade de en son och fem döttrar, två dog som spädbarn. Två av Taylors barn skulle definitivt ignorera deras faders mer blygsam inställning till slaveri. Hans dotter Sarah Knox Taylor gift Jefferson Davis, den blivande ordföranden i Södra Confederacy. Tråkigt nog hon dog bara tre månader efter giftermålet. Richard Taylor, president Taylor yngsta barn, skulle bli en välkänd Confederate General under inbördeskriget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.