Vem är Nikita Mikhalkov?

Nikita Mikhalkov är en prisbelönt rysk filmare och skådespelare. Han föddes den 21 oktober 1945 till Sergey Mikhalkov och Natalya Konchalovskaya. Nikita Mikhalkov far var Sergey Mikhalkov en poet som skrev texten till den ryska nationalsången. Hans mor var Natalya Konchalovskaya också poet, var därför konsten en viktig komponent i Nikita Mikhalkov familj livsstil.

Efter examen från den statliga filmskolan 1971 blir Nikita Mikhalkov känd som en begåvad framväxande filmregissör. Hans filmer som An Unfinished Piece till Piano Player 1977 och A Few Days in the Life of IIOblomov 1979 prisades högt. Dessa filmer tog sina alster från litterära ryska klassiker och var också beröm för sina tekniska stil.

Filmerna började njuta av kritiker och bio fortlöpande offentlig lika. Hans internationella rykte fortsatte att växa, inte bara som en regissör utan som en aktör. Nikita Mikhalkov tog båda roller inte bara i sina egna filmer, utan även i andra direktörers filmer. Hittills har han uppträtt som skådespelare i över 40 filmer. Den filmskapande utmärkelser fått Nikita Mikhalkov är imponerande. De omfattar utmärkelser från europeiska filmfestivaler såsom Cannes och Venedig. Han har också vunnit en Oscar för sin film 1994, Brända av solen . Nikita Mikhalkov beskrivs ofta som den ryska Spielberg och hans filmer har prisats han världen över.

Filmerna om Nikita Mikhalkov är ofta komplicerade och flera lager, med politiska bakgrunder. Barberaren i Sibirien , som gjorts under 1998, gjordes som en nationalistisk episk och innehöll Julia Ormond i en ledande roll medan Nikita Mikhalkov spelade Alexander III av Ryssland. Filmen vann den ryska statens pris och provocerade rykten om politiska ambitioner Nikita Mikhalkov.

Hans nästa steg var att bli ordförande i det ryska samhället av Cinematographists. Sedan 2000 Nikita Mikhalkov har hanterat Moskva Film Festival och bidrog till inrättandet av Russian Academy Golden Eagle Award. Detta står i opposition till den traditionella Nikita Award.

Nikita Mikhalkov har hittills riktat 17 filmer. Han fortsätter också att agera i filmer, som förekommer i tre filmer under 2005. statsrådet var en box office smash i Ryssland. Zhmurki och Persona Non Grata


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.