Vem är Milton Hershey?

Milton Snavey Hershey, känd som M. S. Henne eller bara MS, var en godis företagare i USA som är känd som grundaren av Hershey Chocolate Company, som senare blev till Hershey Foods Corporation. Många människor runt om i världen har ätit produkten underskrift choklad av Henne Corporation har Hershey Bar, och utformningen av denna symboliska maten inte förändrats mycket sedan Henne fullkomnat den i slutet av 1890-talet.

Hershey föddes 1857 i Lancaster, Pennsylvania. Sin utbildning stannade i fjärde klass, varvid han som lärling på en skrivare. Milton Hershey visade sig snabbt vara olämplig vid tryckning handel, och han studerade under en candymaker så småningom starta eget godis bolag. Hans första företag misslyckats, precis som hans andra, men han så småningom öppnade ett framgångsrikt företag karamell i sin hemstad, att dra nytta av den rikliga tillgången på mejeriprodukter på landsbygden Pennsylvania för hans Lancaster kola.

På 1890-talet Milton Hershey infördes för mjölkchoklad, och det fyllde honom med inspiration, vilket leder honom att avyttra från sockerkulör verksamheten och fokusera på choklad. Den mjölkchoklad av perioden var en utmanande mat, ofta extremt råa, bittra, och Milton Hershey arbetat för att fullända en teknik för behandling av choklad som ger en mycket slät, krämig chokladkaka som skulle också ha råd. När Hershey Bars började slå i hyllorna, var Milton Hershey köra igång. En av Hershey's mer anmärkningsvärda bidrag utanför choklad världen var byggandet av Hershey, Pennsylvania, en fabrik stad komplett med bostäder för arbetare, allmän transport, skolor och nöjen såsom teatrar. Staden hålls också Henne fabriken, och Henne slöjdskola, som inrättades 1909 av Milton Hershey och hans hustru Katarina för föräldralösa barn. Milton Hershey skolan, eftersom det nu är känt, fortsätter att utgöra en utmärkt utbildning för barn som annars inte skulle ha råd med det.

Även Milton Hershey är väl känd för sin candymaking förmågor, tack vare det globala företaget som bär hans namn i dag, var han också en filantrop. Han donerade hela sin förmögenhet till välgörenhet, och främja välfärden för sina arbetare och deras barn i hela sitt liv. Milton Hershey var blyg om hans filantropi, och han skulle utan tvekan ha varit djupt generad av känslomässiga hyllningar gjorde på hans begravning 1945, då medlemmar av den Henne samfundet blev gällande att sörja passerar deras samfundets ledare och största välgörare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.