Vem är Michael Bennett?

Michael Bennett är en amerikansk dramatiker, koreograf och dansare. Han föddes i New York 1943 och dog 1987 vid 44 års ålder. Han vann flera Tony Awards, Drama Desk Awards och en Pulitzer Prize under sin karriär.

Michael Bennett studerat dans från tidig ålder, och utfört under sin tidiga barndom. Han lämnade så småningom high school för att turnera med Westside Story i rollen som Baby John, och fick tillräckligt massiv popularitet att etablera sig på Broadway, när han återvände från vägen. Under början av 1960-talet han dansade på Broadway, med början Subways Are For Sleeping . Med början under andra hälften av 1960-talet började han koreografera dans rutiner för olika föreställningar, och även om hans första par försök misslyckades, han så småningom hade framgång med Promises, Promises .

I mitten av 1970-talet Michael Bennett blev inblandad i Chorus Line projekt. Chorus Line som används timmars intervjuer med Broadway dansare att bygga den mest trovärdiga, true-to-life uttryck för Broadway Dance scen som någonsin producerats vid den tidpunkten. Den följer bedrifter sjutton olika dansare som de audition för att vara en del av A Chorus Line, med varje tecken förklara sina skäl till att engagera sig i Broadway i första hand. Det har resonerat mycket med publiken efter sin första produktion, där den spelat för mer än sex tusen visar. År 2006 genomgick en Broadway väckelse, och sedan fortsatte med att turnera i USA.

Michael Bennett togs ursprungligen i att helt enkelt följa produktionen av A Chorus Line , men som tiden gick han började spela en större roll i koreografi, så småningom ta över helt och regi. Senare skulle Michael Bennett hävdar att A Chorus Line i själva verket var hans idé, ett påstående som ledde till ett antal rättsliga processer, liksom han är utstött från ett antal grupper inom Broadway.

A Chorus Line likvidation vinnande 12 Tony Awards, där den vann 9, däribland Michael Bennett för Outstanding Koreografi och Utestående Riktning till en musikal. Den musikaliska vann också en Pulitzer Prize, ett av endast sju musikaler att få den äran, och Michael Bennett var en av fem mottagare av Pulitzer. Han vann också två Drama Desk Awards för A Chorus Line .

Michael Bennett gick vidare koreograf och direkt ett antal andra kända Broadway musikaler. Hans mest anmärkningsvärda efter A Chorus Line var den musikaliska Dreamgirls , där han vunnit flera Tony Awards och Drama Desk Awards, inklusive utestående direktör för en musikalisk och Bästa Koreografi igen .

hela 1980 kämpade Michael Bennett med olika missbruksproblem, slutligen riva relationer han hade inom Broadway. Samtidigt var han kämpade med aids, och kombinationen av droger och wasting disease ledde till en kraftig minskning av sitt arbete. Han gick så småningom bort i mitten av 1980-talet av lymfom i samband med aids. Michael Bennett ihågkommen som en av Broadways största koreografer och en del av hans arv har varit en donation av en betydande del av sin egendom för att finansiera aids-forskning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.