Vem är Marilyn Monroe?

Man kan säga att Marilyn Monroe var bara en 1950 skådespelerska, men för miljontals människor runt om i världen, hon förkroppsligade roll glamorösa sexsymbol. Hennes bilder har blivit en av de mest berömda Hollywood ikoner av nittonhundratalet. Marilyn Monroe är känd över hela världen, och folk älskar henne inte bara för sin skönhet, men också för hennes tragiska historia.

Marilyn Monroe föddes Norma Jeane Mortenson i Los Angeles 1926. Hennes namn ändrades snart till Norma Jeane Baker faderns identitet var okänd. Hennes mor har begåtts på mentalsjukhus när Norma Jeane fortfarande var ett barn. Hennes tidiga år hittade henne gått från ett fosterhem till ett annat.

Vid 21 års ålder, gifte Norma Jeane hennes förste make. Två år senare skilde hon, men hade fått en modellering kontrakt. Norma Jean ändrade sitt namn och antog sin mormors efternamn, och färgat håret blont. Som Marilyn Monroe, hon studerade skådespeleri och fick en studio kontrakt med 20th Century Fox.

Monroe började snart att få liten roll i filmer, men det var hennes roll i 1953 filmen Niagara som fångade världens uppmärksamhet. Den blonda bomb hade anlänt och snart blev allas favorit skådespelerska. Kvinnor ville ha henne och männen ville vara med henne. År 1953 valdes hon bästa nya skådespelare, och det verkade som Marilyn Monroe kunde göra något fel.

År 1954 gifte Marilyn baseball legenden Joe DiMaggio, men äktenskapet varade bara nio månader. Beslutna att bli en seriös skådespelerska och inte bara en ytlig blond, flyttade Monroe till New York för att studera agerar. Hennes framgångar fortsatte att växa, och hon vann en Golden Globe Award för sin roll i Some Like It Hot (1959). Hon var ett naturligt i komedier som The Seven Year Itch (1955) och Bus Stop (1956).

Marilyn Monroe gifte sig för tredje gången 1956. Hennes äktenskap med författaren Arthur Miller verkade många vara en konstig match. Vissa kallas äktenskap "skönhet och hjärnan" och det var till sist bara fem år.

privatliv Marilyn Monroe var omgiven av rykten och skvaller. Berättelser om droger, aborter och frågor med kända personer och en president är alla väl dokumenterade. Pressen skulle inte lämna Marilyn Monroe ensam, och varje del av hennes liv verkade villebråd för medierna. År 1962 avled Marilyn Monroe i sömnen vid 36 års ålder. Vid den tiden var hon den mest berömda skådespelerskan i världen. har Orsaken Monroes död också varit omgiven av rykten. Har hon begå självmord, eller var hon dog för att förhindra en skandal om hennes affär med president Kennedy? Sedan hennes död, har spekulationerna varit konstant. Varje år kastar upp någon någon ny teori eller finns det nya opublicerade fotografier som skall säljas till tidningarna.

Den offentliga älskat och fortfarande älskar Marilyn Monroe. Hennes barnsliga oskuld lyste igenom och tog många människors hjärtan. Hon stills utövar ett stort inflytande på många människor idag. Varje ny blond som visas, från Debbie Harry till Madonna, krediter Marilyn Monroe med inflytande över sin karriär. Det råder ingen tvekan om att Monroe har titeln av de mest kända kvinnan i det tjugonde århundradet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.