Vem är Joseph Valachi?

Efter 33 års arbete för Cosa Nostra, Joseph Valachi, även känd som Joe Cargo, Charles Sanbano och Anthony Sorge, erbjöd sig att myndigheterna allra första inblick i den inre kretsen av den organiserade brottsligheten i Amerika. Född den 22 september 1904 till napolitanska invandrare på Manhattans East Harlem, var Joseph Valachi den näst äldsta av sex barn. Konsekvent i trubbel med lagen under sin ungdom, slutade Valachi slut i New York katolska Protectory efter att ha visat en av hans lärare i ögat med en sten. Släpptes vid 14 års ålder, återvände han till skolan tills han uppnått sitt arbetsdokument vid 15 och började arbeta på en soptipp med sin far. Frustrerad med sin far förverka hans surt förvärvade löner, vände Valachi till stöld att tjäna lite pengar på egen hand.

Vid tiden Joseph Valachi var 18 körde han en flyktbil efter ett gäng som kallas minuten män, som var ansvarig för hundratals stölder mellan 1919 och 1923. Under denna tid han arresterades fem gånger och till slut fördes till Sing Sing-fängelset i norra New York under våren 1923 där han var nio månader, bara för att återvända till New York City och återgå till sina gamla vanor. Han greps så småningom igen och serveras tre år och åtta månader i fängelse.

Även i Sing Sing för andra gången blev Valachi nära bekant med en av de mest framträdande, heter tidiga italienska gangsters från Brooklyn Alessandro Vollero. Vollero lärde honom om pöbeln och föreslog att han skulle slå upp Al Capone för ett jobb i Chicago. Men när Valachi släpptes i juni 1928, han började åter sin egen inbrott ringen så han inte behövde lämna sitt hem. Efter ett antal kontakter med män som var en del av Cosa Nostra, ansågs Valachi för medlemskap. När han avslutat två beställningsmord, uppmanades han att vänta på en bil för att plocka upp honom och ta honom för att uppfylla "familj. " Detta möte var hans invigningen i Familjen Genovese.

Efter påbörjad , Valachi var en aktiv medlem fram till juni 1960, då han skickades till Georgien fängelse för att avtjäna två på varandra följande femton-termer år för narkotikahandel. Under fängelsetiden fick Valachi att maffian hade hittat honom eftersom de trodde att han hade brutit mot maffian tystnaden, kallas Omerta , genom att ge information till presidiet för narkotika. Han hade tre försök på sitt liv i fängelse och blev paranoid. Med sin nära förestående död hotande attackerade Valachi och dödat en oskyldig medfånge att han misstas för mob Enforcer, Joseph DiPalermo.

Undvika dödsstraff, beslöt Joseph Valachi till fullt ut samarbeta med den federala regeringen, och i utbyte fick han erkänna sig skyldig till en mindre avgift för mord i andra graden och fått ett livstidsstraff. Efter att han dömdes 1963, flyttades han till Westchester County Jail, där Valachi ifrågasattes vecka om det inre arbetet i folkmassan. Senare samma år, vittnade han framför Arkansas senator John McClellans utskott om organiserad brottslighet som sändes i TV och mycket publicerat. Hans intervjuer och vittnesmål användes av journalisten Peter Maas publicera hans biografi, Valachi Papers. Boken blev senare till en film där Valachi spelade Charles Bronson.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.