Vem är J. Edgar Hoover?

John Edgar Hoover är den mest kontroversiella FBI chef i historien om den amerikanska. Trots att han var mycket respekterad under sitt liv, kontrovers antändes efter hans död 1972. Enligt vissa källor, misshandlade J. Edgar Hoover hans auktoritet och förföljer vissa uppgifter på grund av deras politiska åsikter snarare än på grund av brottslig verksamhet.

född 1 januari 1895, J. Edgar Hoover utexaminerades från George Washington University med en juristexamen, och nästan genast började arbeta för justitiedepartementet. Hans snabba kvickhet och hög intelligens fick dem ett antal erbjudanden, och 1924 hade han utsetts till chef för Boi (Bureau of Investigation), senare omdöpt till FBI. Han var chef direktör i 49 år, ett drag som kritiserades starkt av presidenter och brottsbekämpning lika. Efter hans död, antagit FBI en lag som begränsar FBI: s direktörer på tio år.

J. Edgar Hoover tjänade erkännande för att gripa medlemmar i den tyska U-båtar som stryka omkring den amerikanska kusten under andra världskriget. Han var också ansvarig för att skapa en bättre, större version av ett fingeravtryck filsystemet, vilket ledde till bildandet av FBI Laboratory. J. Edgar Hoover skapade FBI: s Training Academy och koncentrerade sig på att rekrytera fler agenter för att expandera byrån.

Å andra sidan ökade J. Edgar Hoover ett rykte för politisk förföljelse, särskilt mot dem som han trodde "skyldig" till allomfattande kommunismen eller störa freden. Detta inkluderade många icke-politiska gestalter som Martin Luther King, Jr, Charles Chaplin, och Black Panther Party. J. Edgar Hoover var också mycket kritik för att inte gräva djupare i mordet på president John F. Kennedy. Medan FBI genomfört en undersökning vägrade byrån att betrakta idén om en konspiration som leder andra att tro att engagera insiders i JFK's död. J. Edgar Hoover hemlighålls filer på många av de högsta politiska ledarna i sin tid, som många tror han använde för att kontrollera och skrämma starka siffror.

Genom hela sin karriär, J. Edgar Hoover var mycket överseende med maffian. Experter tror att detta beror på olika maffiaorganisationer hade fördömande information om Hoover hemliga liv som homosexuell och cross dresser, som de använde för att utpressa honom till underkastelse. Huruvida detta är sant eller inte har varit ämne för het debatt i decennier och är fortfarande oklart i dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.