Vem är Hector Tricoche?

Carrying titeln på en av de ursprungliga Salsa Kings, är Hector Tricoche en internationell musiker i Puerto Rican härkomst som sjunger i genren i latin pop och salsa. Med en imponerande hög och melodisk röst för hans fysiska gestalt och höjd, har Hector Tricoche utmärkte sig i den sömniga decenniet av 1990-talet salsa scen genom hans rikt texturerade mångsidig musikalisk sammanställningar. Kritiker har hyllat honom för att kombinera en harmonisk röst med kreativa snappiness av en improvisation konstnär.

Hector Tricoche utförs tillsammans med kända Tommy Olivencia Orchestra under flera år innan man påbörjar en solokarriär. Orkestern, under ledning av kapellmästaren Tommy Olivencia, var också känd som Tommy Olivencia skolan eftersom det hjälp att lansera karriärer många kända salsa konstnärers karriärer. Orkesterns varumärke musikaliska stil var mycket svängig salsa med en stark mässing inslag.

Hector Tricoche första efterträdde Carlos Alexis som sångerska, i tid för Olivencia från 1984 album celebrando Otro Aniversario . "Genom sitt samarbete period, sjöng Hector Tricoche träffen" Lobo Domesticado "i 1987 års chart-topping album 30 Aniversario , var tänkt vars övergång för att fira Olivencia tre årtionde årsjubileum som orkesterledare. Albumet även en färgglad medley tidigare träffar.

Efter sex års deltagande lämnade Hector Tricoche i Tommy Olivencia orkester 1990. Han ersattes av Hector "Pichy" Pérez, som hade lämnat sitt eget band Sonora Ponce? en att utföra med Olivencia. Det var då Tricoche började uppträda som soloartist, frequenting salsa nattklubbar och mötesplatser såsom Calle Ocho /Carnival Miami festivaler och Miami Airport Hilton.

Hector Tricoche har varit en berömd konstnär inte bara för hans imponerande vokala talang, men också för hans off-scenpersonlighet. Han har varit känd för att roa folkmassorna genom att fylla pauser med skämt-historier. Han har också ingått i improviserade sessioner salsa dansa med clubgoers på nattklubbar.

En höjdpunkt Hector Tricoche's album är intrikata och sofistikerade horn arrangemang. Hans anhängare har hävdat att han lätt kan överglänsa hans latinomusik samtid på grund av hans improvisatoriska förtroende. Han har släppt inte mindre än nio album i USA, och mycket mer internationellt. Förutom singlar och full album, kan hans musik också hittas i sammanställningar och boxar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.